Se pregătesc schimbări importante în Guvern după demisia lui Florin Cîțu de la șefia PNL. Dan Vîlceanu a anunțat că demisionează din funcția de ministru al Fondurilor Europene. Un post liber în Guvern va declansa o nouă luptă, dar și rocade între miniștri în cabinetul Ciucă. 

Premierul Niciolae Ciucă este nevoit, după scandalul din PNL, să facă anumite mutări în Palatul Victoria, mai exact în Cabinetul pe acre îl conduce. Vorbim despre demisia pe care și-a anunțat ministrul Fondurilor Europene Dan Vâlceanu, care a anunțat că va purta o discuție cu premierul Ciucă pentru a-și înainta demisia. 

Anunțul făcut de Dan Vâlceanu a declanșat lupte în PNL pentru noua funcție liberă din Guvern. Raluca Turca vizează postul de la Digitalizare, asta pentru că Marcel Boloș, ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării ar putea ajunge în locul lui Dan Vîlceanu la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. 

A doua variantă vehiculată, potrivit surselor, este ca europarlamentarul Cristian Bușoi să ajungă la conducerea Fondurilor Europene, iar Raluca Turcan vizează în acest caz postul de ministeru al Educației, asta după ce Sorin Cîmpeanu s-ar întoarce la Senat ca lider de grup în locul lui Daniel Fenechiu.

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat însă că va discuta cu Dan Vâlceanu pentru ca acesta să rămână în Guvern pentru a continua implementarea PNRR, proces în derulare la acest moment. 

Deputatul Florin Roman a declarat, de asemnea, că va discuta cu Dan Vâlceanu, considerând că acesta s-a grăbit cu această demisie.

Scandalul din PNL va aduce și aceste schimbări în Guvern deoarece premierul va trebui să vină cu un interimar dacă Dan Vâlceanu nu va da înapoi în privința demisiei. 

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentFlorin Cîțu, președintele Senatului: ”Astăzi, la ora 19.00, vorbeşte preşedintele Zelenski în Parlamentul României”
Articolul următorAlina Gorghiu: Mă aștept ca Nicolae Ciucă să-și depună candidatura pentru președinția PNL și o voi susține