Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a declarat, la finalul reuniunii miniştrilor de externe din NATO, că intrăm într-un moment de inflexiune pentru acest război şi că, în următoarea perioadă, forţele ruseşti se regrupează pentru a lansa o nouă ofensivă pentru ocuparea regiunii Donbas şi a sudului Ucrainei, inclusiv pentru controlul asupra nordului Mării Negre. 

 

“Susţinem Ucraina, susţinem şi protejăm spaţiul euro-atlantic şi angajăm liderii noştri la nivel global pentru a putea să aşezăm o ordine mondială bazată pe reguli şi nu pe legea junglei”, a mai declarat Mircea Geoană, după reuniune.

“La şase săptămâni de la declanşarea războiului Rusiei împotriva Ucrainei, intrăm într-un moment de inflexiune pentru acest război.În următoarea perioadă, forţele ruseşti se regrupează pentru a lansa, în intervalul imediat de timp, o nouă ofensivă pentru ocuparea regiunii Donbas şi a sudului Ucrainei, inclusiv pentru controlul asupra nordului Mării Negre”, a spus el.

 

Mircea Geoană a afirmat că ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba a fost prezent la reuniunea NATO şi a avut şi o întâlnire bilaterală cu oficialul ucrainean.

”A vorbit ca întotdeauna convingător, pragmatic şi pasional în faţa miniştrilor de Externe din NATO. În acest moment de inflexiune vom continua să ajutăm Ucraina cu sprijin militar adecvat acestei noi etape de derulare a acestui război, dar şi din punct de vedere umanitar şi financiar”, a spus Mircea Geoană. 

 

 

Sursa: Realitatea Din UNPR

Articolul precedentȘedință de Guvern, vineri – Ce măsură importantă urmează să fie aprobată de Nicolae Ciucă
Articolul următorSMURD, între Interne și Sănătate. Raed Arafat îl avertizează pe Alexandru Rafila că împărțirea serviciilor de urgență va slăbi sistemul