Preşedintele PNL Galaţi, George Cătălin Stângă, a organizat vineri, 24 februarie, o conferinţă de presă în care a afirmat că din cauza incompetenţei angajaţilor de la Consiliul Judeţean Galaţi şi a preşedintelui CJ Galaţi, Costel Fotea, județul Galați nu se află pe lista județelor în care se va construi un spital nou.

„Am văzut că zilele trecute a fost afişată oficial lista cu cele 27 de obiective care vor primi finanţare pe parte medicală. Aproape de 2 miliarde de euro vor intra în România pentru modernizarea sistemului de sănătate. Din păcate, gălăţenii nu vor beneficia de niciun cent din aceşti bani. Concluzia, după o primă studiere a acestor materiale, este următoarea: avem cu ce, pentru că există bani europeni, pentru că există finanţare prin PNRR, dar, din păcate, nu avem cu cine, pentru că incompetenţa zace în Consiliul Judeţean. Consiliul Judeţean a depus un proiect pentru a obţine finanţare pentru construirea unui nou spital, dar din cele relatate oficial de domnul ministru Rafila, acest proiect nu a obţinut punctajul necesar pentru a fi finanţat. Ministrul Sănătăţii, susţinut de PSD, respinge proiectul unui spital nou în judeţul Galaţi, propus tot de PSD”, a declarat George Stângă.

George Stângă a spus că ar trebui întrebat președintele CJ Galați de ce construirea unui spital nou în județul Galați, propus tot de PSD, a avut un punctaj atât de mic și nu am reușit să obținem finanțare.

”Cine a scris acest proiect? Angajaţii Consiliului Judeţean sau o firmă externă care se ocupă de consultanţă în vederea accesării banilor europeni? Eu cred că la peste 50 de ani de la funcționarea acestui spital cu circuite adaptate la anii 1970 cred că ar trebui un spital care să corespundă cerințelor anului 2023. Din păcate, domnul Fotea cu echipa lui de incompetenţi de la Consiliul Judeţean nu au reuşit să obţină această finanţare, cu toată bunăvoinţa şi deschiderea ministrului Rafila, ministrul PSD de la Ministerul Sănătăţii” a spus deputatul liberal.

Parlamentarul gălățean a spus că a anticipat faptul că acest proiect nu va obţine finanţare și împreună cu echipa de consilieri locali a PNL a decis să meargă în paralel şi pe Consiliul Local, pe Primăria Galaţi, cu susţinerea proiectului de construire a unui spital municipal.

”Se pare că acolo am făcut câţiva paşi înainte. Sperăm să avem rezultate cât mai curând”, a mai spus George Stângă.

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentFilosoful Mihai Șora a murit la vârsta de 106 ani
Articolul următorNicolae Ciucă: „Există date şi informaţii că s-a dragat mai mult decât era agreat pe Canalul Bîstroe”