Alina Gorghiu, ministrul Justiției, a anunţat că a trimis Corpul de control la Penitenciarul Poarta Albă, în urma unor incidente petrecute, marţi, la Tribunalul Constanţa, unde a avut loc un nou termen în procesul lui Vlad Pascu, tânărul care anul trecut a accidentat mortal cu maşina doi tineri în localitatea 2 Mai.

“Fiind un caz mediatizat şi un caz extrem de sensibil şi un caz extrem de important pentru societatea românească şi pentru sănătatea noastră a tuturor şi pentru că îmi doresc, ca ministru al Justiţiei, să nu planeze niciodată vreo suspiciune că s-au încălcat norme legale, am dispus trimiterea Corpului de Control la Penitenciarul Poarta Albă, pentru a se putea verifica dacă au fost respectate toate normele legale în materie.

Consider, ca ministru, că trebuie clarificate aceste aspecte, mai ales că din informaţiile pe care le-am primit, în această perioadă directorul penitenciarului de la Poarta Albă se află în concediu şi conducerea unităţii a fost asigurată de o altă persoană. Vă asigur pe toţi că voi fi foarte atentă şi voi monitoriza cu rigoare tot ce ţine de acest caz. Aştept cât se poate de repede rezultatele controlului pe care l-am dispus în această dimineaţă”, a declarat Gorghiu, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Cluj.

Ea a explicat că a luat această decizie după incidente apărute în spaţiul public cu privire la poliţiştii de penitenciar în acest caz şi a discutat cu reprezentanţii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP).

Potrivit ministrului Justiţiei, angajaţii ANP trebuie să respecte standarde la nivel european.

“Atunci când deţinuţii sunt mutaţi dintr-un penitenciar în alte locuri, cum ar fi un spital sau tribunal, aceştia trebuie să ia măsuri pentru a nu fi expuşi (acuzaţii – n.r.) privirii publice, luând măsuri pentru a le proteja imaginea, anonimatul”, a adăugat ea, precizând şi faptul că acest caz este \”extrem de mediatizat, extrem de important pentru cum se va soluţiona pentru societatea românească\”.

Marţi, Tribunalul Constanţa a stabilit că Vlad Pascu, şoferul drogat care anul trecut a accidentat mortal doi tineri în localitatea 2 Mai, rămâne în arest preventiv. A fost respinsă contestaţia formulată de acesta împotriva măsurii prelungirii mandatului cu încă 30 de zile.

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a fost prezentă, miercuri, la prezentarea bilanţului activităţii pe 2023 a Curţii de Apel Cluj. 

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentMarcel Boloș: În septembrie se face dreptate în sistemul de pensii. Avem bani la buget pentru pensiile recalculate
Articolul următorMircea Geoană, atac la PSD! Numărul doi în NATO critică partidele că nu au anunțat oficial candidații