Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, s-a aflat față în față cu Anca Alexandrescu, la Culisele Statului Paralel și a răspuns răspuns tuturor întrebărilor puse atât de realizatoare, cât și celor primite din partea telespectatorilor Realitatea Plus.

”În luna septembrie se va face dreptate în sistemul de pensii.” Este declarația făcută de ministrul Finanțelor, Marcel Boloș în exclusivitate la Realitatea PLUS. Ministrul spune că acum avem bani la buget pentru recalcularea pensiilor și că s-au luat în calcul toate măsurile pentru ca pensiile românilor să crească. 

“Au fost bugetați banii pt recalcularea pensiilor pt anul 2024, luna septembrie este luna mult așteptată de pensionari și cu certitudine acest lucru se va întâmpla, respectiv dacă deciziile de recalculare sunt întocmite de Ministerul Muncii și sunt convins că acest termen va fi respectat, atunci în luna septembrie se face dreptate în sistemul de pensii.

În luna septembrie 2023, prin asumarea guvernului, a fost aprobată Legea 296 privind măsurile fiscal bugetare, și atunci am încercat să eliminăm o parte din facilitățile fiscale și să introducem reguli noi în privința fiscalității, tocmai pentru a putea ajunge în această situație în care să putem bugeta banii pentru pensiile românilor.

Odată un drept intrat în plată, nu se pune problema să nu fie achitat.

Trebuie să găsim soluțiile pentru ca aceste plăți ale pensiilor să poată fi efectuate.”, a declarat Marcel Boloș.

 

Articolul precedentMarcel Boloș, ministrul banilor, față în față cu Anca Alexandrescu. ANAF nu va umbla cu pistolul după datornici, e o exagerare
Articolul următorGorghiu: “Corpul de control, trimis la Penitenciarul Poarta Albă, unde este arestat preventiv Vlad Pascu”