Guvernul aprobă, în şedinţa de joi, un memorandum având ca temă adoptarea unor principii generale în vederea îmbunătăţirii statutului personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic din sistemul naţional de învăţământ şi valorizarea carierei didactice.

„Suspiciunile sunt îndreptățite, dar au avut un partener onest în a rezolva aceste probleme. Astăzi vom aproba un memorandum exact cu elementele de referință legate de prevederile salariale pentru debutanții din educație în grila specifică noii legi a salarizării și celelalte măsuri privind investițiile în infrastructura din învățământ.

Tot ceea ce am discutat şi ne-am asumat în întâlnirile cu liderii de sindicat a fost concretizat într-o serie de documente, care au reglementat atât solicitările salariale cât şi pe cele care vizează investiţiile în educaţie, în îmbunătăţirea condiţiilor cât şi în tot ceea ce înseamnă procesul tehnic de derulare a educaţiei.

Am stabilit de asemenea cu domnul Marcel Ciolacu să ne asumăm împreună, ca lideri ai celor două partide, PNL şi PSD, să semnăm un angajament politic tocmai pentru a oferi acele garanţii prin care în final să determinăm educatorii, profesorii, învăţătorii, toţi cei care lucrează în învăţământ, să reia procesul de învăţământ, pentru că aici nu este vorba doar de relaţia dintre membrii sindicatelor şi guvern ci este vorba despre impactul şi consecinţele acestor decizii asupra a milioane de copii, părinţi şi cel mai important, asupra a sute de mii de copii care urmează să susţină e Evaluarea naţională şi Bacalaureatul. Toate aceste chestiuni sunt convins că dascălii noştri le înţeleg şi înţeleg de asemenea apelul la încredere şi raţiune pe care îl fac de la masa Guvernului pentru a înceta această grevă şi a putea să finalizăm anul de învăţământ”, a spus premierul în ședința de Guvern.

Aprobăm memorandumul și sunt convins că odată ce va fi publicat în Monitorul Oficial dascălii vor înțelege seriozitatea angajamentului și vor lua decizia de a reveni la catedră”, a mai spus premierul.

 
 
 

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentGheorghe Falcă: Avem nevoie de o tranziție justă în crearea locurilor de muncă
Articolul următorMinistrul Educației: „Toată lumea îşi doreşte să se reia activitatea pentru a se putea încheia situaţia şcolară”