Guvernul României îi va susţine pe crescătorii de porci de reproducţie de rase româneşti printr-un ajutor de Minimis acordat în 2020, dar şi în următorii doi ani.

Executivul îşi asumă, cu toată responsabilitatea, salvarea de la dispariţie a raselor autohtone Bazna şi Mangaliţă. Corectarea lipsei de decizie guvernamentală din ultimii ani care a dus la scăderea efectivelor ba chiar ne-a dus la un pas de a ne aduce propriile rase din import, a fost absolut necesară.

Prin decizia Guvernului României se vor acorda 1200 lei/ cap de scroafă Bazna şi/sau Mangaliţă/an cu condiţia respectării unor obligaţii precum comercializarea a minim patru purcei/cap de scroafa cu o greutate minima de 8 kilograme şi cu obligaţia încadrării crescătorului într-una dintre categoriile: Persoană Fizică Autorizată, Întreprindere Individuală, Întreprindere Familială sau producător cu personalitate juridică. De asemenea, crescătorii trebuie să deţină exploataţii înregistrate şi autorizate sanitar-veterinar.

Articolul precedentNicușor Dan, candidatul PNL la primăria Capitalei, o desființează pe Firea: Își face imagine pe testarea populației
Articolul următorVicepremierul Raluca Turcan: În timp ce PNL guvernează, PSD audiază pe unii dintre miniştrii cu o activitate intensă