Președintele Klaus Iohannis a subliniat, în mesajul de Ziua Națională, cât de important este anul electoral 2024. Șeful statului a tras un semnal de alarmă la adresa curentelor extremiste, care pot reprezenta “o amenințare” la adresa direcției proeuropene a României.

“În acest moment ne amintim de cultura și tradițiile care ne definesc si mai ales, de marile răscruci ale istoriei, când doar prin unitate si hotărâre am depășit greutăți ce păreau insurmontabile. Cele două evenimente definitorii, Independență și Unirea, au fost înfăptuite când românii au lăsat de-o parte divergențele și au fost strâns uniți în jurul acestor idealuri,” a declarat șeful statului.

Suntem membri respectați ai UE în care ne-am dorit să ne integrăm pentru că Europa este familia noastră.

Pentru noi apartenența la UE înseamnă și accesul la resurse financiare deosebit de importante. Banii europeni reconstruiesc România.

Datorită atașamentului la valorile euro-atlantice țara noastră are un loc binemeritat atât în Ue, cât și în NATO.

În actuala situația extrem de tensionată vedem cât de importante sunt aceste apartenențe strategice.

Suntem cu toții conștienți că în România mai sunt multe lucruri de făcut iar schimbările amânate atât de mult timp trebuie să continue într-un ritm mult mai alert.

Au fost pornite noi reforme. Toate trebuie continuate. 2024 va fi un an hotărâtor pentru cum va arăta România viitorului, deoarece vom avea alegeri europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale. rezultatele acestui vertabil maraton electoral vor stabili cursul spre care națiunea noastră se va îndrepta în următorii ani. Va fi un test al maturității noastre prin participarea la alegeri.

Drumul către libertate și democrație a fost lung și anevoios și a implicat sacrificii enorme din partea multor generații. Votul e singurul instrument democratic prin care decidem viitorul țării noastre. E datoria noastră să rămânem vigilenți în fața curentelor extremiste, care dacă nu suntem suficient de atenți pot deveni amenințări reale la adresa societății noastre.

Fără o coerență guvernamentală ar fi fost cu mult mai dificil să trecem cu bine prin crizele multiple cu care ne confruntăm.

Sursa: Newsinn

Articolul precedentRecepție pe repede înainte la Cotroceni, de Ziua Națională. Klaus Iohannis a plecat în Dubai
Articolul următorRusia, mesaj halucinant de Ziua Națională: Moldova va fi următoarea victimă, din cauza apropierii de România