Ionuț Stroe – purtătorul de cuvânt al PNL l-a criticat voalat pe ministrul Sănătății – Alexandru Rafila, care a îndemnat românii să se prezinte „cât mai repede” la medicii de familie pentru a lua pastilele de iod. Oficialul spune că un ministru, când comunică public, mai ales pe subiecte de o asemenea sensibilitate, trebuie să facă cu profesionalism.

„Cu siguranţă există foarte multe întrebări al căror răspuns, în momentul de faţă, a fost lăsat pur şi simplu la nivelul rodului imaginaţiei sau percepţiei publice. În mod normal, un ministru când comunică public, mai ales pe subiecte de o asemenea sensibilitate, trebuie să facă cu profesionalism, trebuie să o facă cu calm, obiectiv şi complet. Subliniez complet. Din păcate, declaraţia domnului Rafila de astăzi a lăsat foarte mult loc de interpretări.

Foarte bine că a fost completat ceea ce declara domnul ministru de Ministerul Sănătăţii, unde cred că e nevoie în continuare de a explicat public în ce situaţii se administrează această iodură de potaşiu, cum se administrează, cine sunt persoanele care pot şi sunt şi intră în acest program şi în mod evident cum îşi va procura oamenii acest lucru”, a declarat Ionuț Stroe, luni seara, la un post TV. 

„Eu cred că este o estimare nefericită, e o simplă coincidenţă că astăzi s-a întâmplat ce s-a întâmplat cu declaraţiile ruşilor în legătură cu centrala de la Zaporojie şi declaraţia sau răspunsul domnului Rafila la întrebarea jurnaliştilor. În mod normal, astfel de situaţii n-ar trebui să se întâmple. Campania la nivel naţional care vine să protejeze sănătatea publică, iată a lăsat loc de foarte multe interpretări şi cred că nu ar fi târziu, chiar şi acum, poate chiar mâine, ministrul să iasă cu precizări cu detalii în legătură cu acest program tocmai pentru a nu genera panică.

Venim după 2 ani de pandemie, suntem într-un context de securitate extrem de complicat. Oamenii au temeri, frici în momentul de faţă, medicii de familie declară că au fost contactaţi cu insistenţă de pacienţi care îşi doresc procurarea acestui medicament cât mai repede. Dar calmul şi obiectivitate şi repet, informaţia completă trebuie să să primeze în astfel de situaţie”, a mai adăugat Stroe. 

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentMinistrul Daniel Cadariu: Situaţia resurselor umane din Romania reprezintă în primul rând o provocare privind conectarea sistemului educaţional cu piaţa muncii
Articolul următorAlina Ghorghiu: “În acest moment, în interiorul PNL nu a fost discutată remanierea”