Diseară 23.00-01.00, Jocuri de putere/ Realitatea Plus:
 
Faptul ca am fost incapabili sa traducem corect semnele ca sistemul nostru de sănătate publica este in moarte cerebrala, ne costa in continuare vieți omenești. Am traversat cu inimile sfâșiate tragedia din 2010 de la Maternitatea Giulești, transformată in scena celui mai mare coșmar al oricărui parinte. Cinci ani mai târziu ne confruntam cu nenorocirea de la Colectiv, in urma căreia au decedat 64 de persoane. 186 de persoane au fost rănite, dintre care 146 au fost spitalizate, majoritatea in afara României din cauza incapacității sistemului nostru medical de a trata marii Arși!
 
S-a strigat in strada Coruptia Ucide, iar cabinetul Victor Ponta a fost nevoit sa demisioneze in urma uriașei presiuni publice! Dar am uitat! A venit pandemia de Coronavirus și iar ne-a găsit cu rezervele strategice ale guvernului goale. In loc sa se reunească intr-o celula de criza, parlamentarii noștri au găsit de cuviință sa capitalizeze politic subiectul. Ei bine, din aceasta perspectiva nu ar trebui sa ne mire cumplitul incendiu de la spitalul din Piatra Neamț, soldat cu 11 decese, ci ar trebui sa ne punem întrebarea: unde mai urmează?
 
Managementul medical numit politic, lipsa de echipamente primare și proceduri clare, fraudarea fondurilor sunt mult mai periculoase decât blestematul virus chinezesc. Suntem aici pentru ca am uitat ca societate ca ne-am promis după Giulești și Colectiv ca nu vom mai permite niciodată sa pierdem vieți omenești din neglijența și corupție! Dar ne-am mințit și acum constatam sec ca a venit momentul confruntării cu adevarul! Și asta doare! Va aștept alături de Raul Patrascu, directorul Spitalului Județean Timișoara, Oana Stanciulescu, Sorin Manea

Sursa: Realitatea Din PNL