Klaus Iohannis a semnat suplimentarea limitei programului “Anghel Saligny”.

Iohannis a promulgat legea care aprobă majorarea limitei Programului „Anghel Saligny”, prin suplimentarea bugetului alocat iniţial pentru a asigura accesul la servicii esenţiale populaţiei.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 40/2022 privind instituirea unor măsuri pentru derularea Programului naţional de investiţii „Anghel Saligny” şi pentru modificarea art. 1 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 95/2021 pentru aprobarea Programului naţional de investiţii „Anghel Saligny”.

Actul normativ are ca obiect de reglementare majorarea limitei Programului Naţional de Investiţii ,,Anghel Saligny”, prin suplimentarea bugetului alocat iniţial în vederea asigurării accesului la servicii esenţiale a întregii populaţii, creşterea calităţii vieţii şi evitarea riscului de depopulare în comunităţile subdezvoltate, prin crearea posibilităţii a cât mai multor unităţi administrativ teritoriale de a promova obiectivele de investiţii încadrate in domenii.

Şeful statului a mai semnat decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 199/2020 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 130/2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului operaţional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei provocate de COVID-19, precum şi alte măsuri în domeniul fondurilor europene.

Sursa: Newsinn

Articolul precedentȘedință crucială la PNL. Liberalii pun la punct LISTA candidaților pentru europarlamentare și candidatul unic la Capitală
Articolul următorPreședintele CJ Cluj Alin Tișe: a fost inaugurată cea mai modernă școală specială din România la Cluj