Informația a fost oferită de ministrul Muncii pe pagina oficială de Facebook. Locul acestuia a fost luat temporar de secretarul de stat, Tomiță Murgoci.

“Am cerut revocarea din funcție a Președintelui Casei Naționale de Pensii Publice. Datele obiective îmi indică faptul că nu suntem acolo unde trebuia să fim astăzi în îndeplinirea indicatorilor de performanță. Dincolo de evaluarea mea, mesajele primite, multe, de la pensionari care nu mă cunosc personal și care îmi relatează situații inaceptabile din teren, pentru mine contează mult.

Văd multe măsuri de reformă necesare pentru a ajunge la performanța, posibilă în România, de a soluționa dosarele de pensii în timp și în general de a avea o altă atitudine, respectuoasă față de problemele pensionarilor. Sigur că nu este ușor să gestionezi un sistem care are, într-adevăr, o activitate complexă. Și cu un om ca mine care este foarte exigent.

În funcții publice, mă interesează exclusiv performanța. Da, propunerea de numire din decembrie 2019 a fost a mea dar acest lucru nu înseamnă că de dragul de a mă proteja, nu iau decizii atunci când este cazul. Știu un lucru, se poate face performanță și la casele de pensii. Urmează câteva decizii de management importante.” a scris Violeta Alexandru pe Facebook.

Articolul precedentPremierul Ludovic Orban a declarat că pensiile românilor vor crește, iar sumele de bani au fost prevăzute deja în buget
Articolul următorMinistrul economiei: “Românii ar putea avea ieftiniri ale alimentelor sau bunurilor de larg consum”