Sebastian Burduja, actualul ministru al Energiei, a fost ales de liberali pentru funcția e de președinte interimar al organizației PNL București. Totodată, fostul ministru de Interne, Lucian Bode, a fost desemnat șef de campanie la europarlamentarele de la anul. 

PNL şi-a desemnat, luni, echipa de campanie pentru alegerile europarlamentare care vor avea loc anul viitor, a anunţat purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe.

Stroe a informat, după şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL, că din echipa de campanie pentru alegerile europarlamentare fac parte: secretarul general Lucian Bode (şef de campanie), prim-vicepreşedinţii Rareş Bogdan, Dan Motreanu, Gheorghe Flutur şi Iulian Dumitrescu, alături de Emil Boc, Vasile Blaga, Ilie Bolojan, Ion Dumitrel şi Hubert Thuma.

“Aceştia sunt cei zece membri ai echipei centrale de campanie şi vor asigura structura organizatorică şi vor întocmi planul de abordare a alegerilor europarlamentare de la anul. Secretarul executiv al acestei comisii este domnul Remus Borza”, a precizat purtătorul de cuvânt al PNL. 

De obicei, șeful filialei e și candidat la Primăria Capitalei, fiind notoriu faptul că Nicușor Dan, actualul primar general al Capitalei, are o relație tensionată cu Sebastian Burduja. Oricum, PNL i-a retras sprijinul lui Nicușor Dan pentru alegerile de la anul. 

Locul de șef al PNL București e vacant după ce Ciprian Ciucu, primarul PNL al Sectorului 6, a demisionat din funcție. El a fost sub presiune din partea conducerii partidului să renunțe la susținerea pentru Nicușor Dan.

Unul dintre concurenții lui Burudja a fost Dan Motreanu, dar din cauza legăturilor acestuia cu Florian Coldea, i-a fost retras sprijinul. 

Postul de șef interimar al PNL București e deținut acum de Hubert Thuma, președintele Consiliului Județean Ilfov.

Sebastian Burduja este ministrul Energiei și are o relație apropiată cu Marcel Ciolacu, președintele PSD. El a vrut să îl păstreze pe Burduja în cabinetul său după rotația din iunie. Burduja fusese ministru al Comunicațiilor în guvernul Ciucă.

Citește și: Care sunt numele vehiculate din partea fiecărui partid pentru Primăria Capitalei – Cine va face alianță pentru a-l da jos pe Nicușor Dan

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentKlaus Iohannis în Capul Verde: „Un loc al respectului pentru valorile democratice”
Articolul următorPurtătorul de cuvânt al liberalilor, Ionuţ Stroe: ”PNL va trimite la discuţiile din coaliţia de guvernare delegaţia pe care şi-o doreşte”