Prim-vicepreşedintele PNL, Dan Motreanu, a explicat, duminică seară, că o alianţă de dreapta se poate face pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, însă în acel moment este necesară şi o discuţie pe marginea unui viitor program de guvernare. Motreanu a spus că momentan nu sunt astfel de discuţii sau cel puţin nu a participat la ele.

„În acest moment nu sunt discuţii sau cel puţin eu nu am participat. Se poate face o alianţă pe partea dreaptă, cel mai probabil în turul doi al alegerilor prezidenţiale şi în acel moment evident că trebuie să pui în discuţie şi un program de guvernare”, a declarat Dan Motreanu, duminică seară, la un post TV.
 
„Până atunci, pentru PNL lucrurile sunt foarte clare, mergem singuri la alegerile europarlamentare şi ne dorim să avem propriul candidat care să intre în turul doi la alegerile prezidenţiale”, a declarat Dan Motreanu.
 
Întrebat, de asemenea, dacă îl vede pe Nicolae Ciucă în turul doi al alegerilor prezidenţiale, Dan Motreanu a răspuns că Ciucă este în aceeaşi situaţie cu ceilalţi lideri de partide care vor fi nevoiţi să îşi asume candidatura la Preşedinţie.
 
”Nicolae Ciucă este în acest moment în aceeaşi situaţie cu preşedinţii celor patru partide şi anume ca şi domnu Ciolacu, ca şi domnul Drulă, ca şi domnul Simion, sunt preşedinţi de partide, trebuie să îşi asume, dacă nu găsesc un candidat mai bun care să intre în turul doi, candidatura, la alegerile prezidenţiale”, a declarat Dan Motreanu.
 
”În discuţia de la Sinaia, domnul Ciucă a afirmat această posibilitate de a-şi asuma candidatura la prezidenţiale. Eu cred că în acets moment, dacă facem o evaluare a candidaţilor doar din perspectiva preşedinţilor de partide, cred  că domnul Ciucă are profilul cel mai bun şi în primul rând este singurul dintre ei care are o carieră, o carieră care va conta în momentul în care se va discuta mai mult candidatul la alegerile prezidenţiale. Nu atât de mult astăzi, dar în momentul în care se va individualiza candidatura eu cred că spre deosebire de ceilalţi, având o carieră, va conta foarte mult”, a declarat Motreanu.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentCe se întâmplă cu spațiile verzi, proiectul care poate schimba totul
Articolul următorNicolae Ciucă: „PSD nu a vrut un acord de neagresiune și a început racolarea primarilor”