Liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, susţine că declaraţiile lui Călin Georgescu, propus preşedinte de onoare al AUR, privind elogierea lui Corneliu Zelea Codreanu, sunt extrem de grave şi reprezintă un îndemn la violenţă politică.

Alexandru Muraru a reacţionat, pe site-ul alexmuraru.ro, la afirmaţiile lui Călin Georgescu, întrebând “ce ar spune membrii şi simpatizanţii AUR dacă ar şti că noul preşedinte de onoare consideră un criminal odios, care a omorât cu mâinile lui un om şi a comandat ale sute de asasinate, drept erou naţional?”.

“Condamn public declaraţiile celui propus a fi preşedinte de onoare al AUR! Declaraţiile făcute la un post de televiziune, de elogiere a unui asasin dovedit, Corneliu Zelea Codreanu, fondator şi lider ideologic a unei grupări politice teroriste – Garda de Fier – care a produs crime odioase – sunt extrem de grave şi reprezintă un îndemn la violenţă politică, la reabilitarea unui fel de neacceptat de a face politică şi o încercare evidentă de revizuire istorică. Prin aceste afirmaţii, se continuă efortul celor de la AUR de a inversa valorile, de a murdări şi prejudicia adevăraţii eroi ai istoriei României, iar aceştia sunt înlocuiţi în viziunea loc cu criminalii de război şi liderii mişcărilor paramilitar-fasciste”, susţine deputatul liberal, Alexandru Muraru.

El adaugă că asemenea afirmaţii “dovedesc şi mai mult că aderenţa la această formaţiune extremistă se bazează pe un consens al conducerii sale (lucru dovedit în numeroase ocazii), unde promovarea persoanelor fie condamnate, fie dovedit promotoare a asasinatului politic, a genocidului, a urii etnice şi religioase, reprezintă o misiune de prim ordin politic”. “Un partid politic are oficial această misiune astăzi, de a reabilita Mişcarea Legionară, pe liderii săi şi regimurile care au dus România la genocid şi catastrofă. Ei nu doar că nu se disociază de aceste mişcări şi de aceste nume sinistre, dar este evident că promovarea acestei strategii este din ce în ce mai prezentă: aceea de a obişnui publicul cu ideea potrivit căreia criminalii de război şi asasinii sunt de fapt eroi! Discursul delirant pro-legionar, de preamărire a unor nume care au declanşat uciderea a sute de oameni nevinovaţi este de neacceptat pentru România anului 2022!”, precizează deputatul PNL, Alexandru Muraru.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentMinistrul Vîlceanu anunță un program de 35 de milioane de euro: ”În curând vor putea fi înregistrate propuneri pentru finanţare”
Articolul următorCrește vârsta de pensionare? Răspunsul premierului Nicolae Ciucă