Aflat astăzi într-o vizită electorală în județul Brăila, președintele PNL Ludovic Orban s-a întâlnit cu membrii partidului, dar a fost și la o întâlnire electorală în comuna Viziru, acolo unde liberalii speră să câștige primăria cu Daniela Mariniuc. Orban a ținut și o conferință de presă în care a fost întrebat despre situația de la PNL Sector 2, unde actuala șefă a organizației, fostul ministru al educației Monica Anisie, care îl susține pe Florin Cîțu, încearcă să preia controlul delegaților la congresul partidului, eliminându-i din filială pe adversari sub pretextul că nu și-au plătit cotizația și, în consecință, unii dintre membrii de partid au dificultăți în a-și achita datoriile către partid. 

Miercuri, trezorierul PNL Sector 2 i-a a refuzat lui Theodor Stolojan plata cotizației și i-a spus că nu figurează în baza de date a PNL. Stolojaneste președintele comitetului de organizare a Congresului PNL din 25 septembrie, unde se va alege viitorul președinte al partidului. 

Referitor la această situație, Ludovic Orban a spus că ”înscrierea în Registrul Național al membrilor se face de operatorul care este desemnat de fiecare Birou județean și evident se pot face modificări și corecții de către operatorul național, care este desemnat de secretarul general”. 

Vechiul soft al membrilor PNL a fost înlocuit în anul 2018 și sunt situații în care membrii ai partidului nu au fost incluși în noua bază de date. Stolojan, ca fost președinte al PNL, este membru de drept în Biroul Politic Național. 

”Au fost mai multe filiale în care nu s-au transferat bazele de date din vechiul soft în noul soft. Noul soft a fost încărcat fără să se țină cont de vechiul soft și de baza de date. E o eroare de soft în mod evident. Să refuzi unui membru PNL să plătească cotizația este un lucru extrem de grav. Oricât de tare ar fi competiția la Sectorul 2 nu poți să refuZi unui membru PNL, chiar dacă el nu este înscris în Registrul Național al membrilor, plata cotizației. Este o formă de participare la viața organizației plata cotizației. E o oarecare pasiune pe subuectul ăsta. Democrația se manifestă prin dreptul de vot.” a spus Ludovic Orban.  

Sursa: Realitatea de Braila