Președintele PNL, Ludovic Orban, susține că, atunci când Florin Cîțu l-a demis pe ministrul Justiției, Stelian Ion, ar fi trebuie să fie conștient că USRPLUS vor părăsi coaliția.  Invitat, luni seara, la Realitatea PLUS, în emisiunea „Legile puterii”, liderul PNL a declarat că alianțele cu PSD nu sunt acceptabile, fiind partidul împotriva căruia PNL a luptat cel mai mult în decursul anilor.

„Este incredibil că am ajuns să fiu eu acuzat de niște liberali de pripas, cărora nu li s-a uscat cerneala pe adeziune. Nu este suficient să ai claxon, e nevoie de motor și direcție, că altfel mașina se duce în gard. Actuala competiție a întunecat mințile multora care nu înțeleg că nu poți face praf munca a zeci de mii de membri care au câștigat alegeri locale perlamentare, prezidențiale, munca tuturor liberalilor nu poate fi aruncată la gunoi de către niște nimeni. Unii care au obținut puterea administrativă și în stat nu își pot bate joc de o țară întreagă. Pe parcursul negocierior, poți discuta diferite lucuri, dar nu ilegale. Sunt doar spuse despre telefoane primite. Faptul că dai un telefon și îi spui unuia nu înseamnă blat. Când Cîțu a decis să-l demită pe Stelian Ion ar fi trebuie să știe că USR nu va mai susține coaliția. Un guvern are nevoie de majoritate parlamentară, iar fără ajutor PNL nu poate face coaliție decît cu PSD. Iar PNL a fost într-o luptă constantă cu PSD. Nu poți să faci o guvernare și să devii prizonierul PSD. Și dacă îl ține în viață PSD pe Cîțu, vor extrage maximum de avantaje se vor asigura că partidul minoritar nu poate face nimic, iar PSD va demite guvernul când va vrea. Există soluții atâta timp cât USR și-a spus punctul de vedere. Fără Cîțu premier. Este moțiunea de cenzură USR, este și cea PSD, mai sunt și demisiile celor de la USR, există maximum 45 de zile de provizorat, iar după aceea va trebui să vină cu alți miniștrii, care trebuie avizați de Parlament” a declarat Orban.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentOrban: „PSD a boicotat trecerea moțiunii pe ordinea de zi din Parlament”
Articolul următorLudovic Orban: Coaliția TREBUIE refăcută! Este singura coaliție decentă, cea cu USR și UDMR, care să evite PSD