Preşedintele Camerei Deputaţilor Ludovic Orban a vorbit, marţi, cu mai mulţi copii care au vizitat Palatul Parlamentului, de Ziua Porţilor Deschise. Orban s-a fotografiat cu copiii, a dat mâna cu ei şi chiar le-a recitat câteva versuri ale unui cântec: ”Copiii sunt o minune, în ochii lor ascund o lume – de întrebări şi chemări, de vise şi căutări”.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a participat, marţi, la evenimentul Ziua P0rţilor Deschise organizat la Palatul Parlamentului de 1 Iunie. Sute de copii au vizitat instituţia, iar Orban a dat mâna cu câţiva dintre ei, s-a fotografiat cu ei şi le-a răspuns la întrebări. Unor copii le-a povestit că a cântat şi el în cor.

”Şi eu am cântat în cor, din clasa a V-a. Parcă nu ştiţi aplecarea mea spre muzică. Cui nu-i plac copiii? E un cântec foarte frumos care-i mai puţin cunoscut: «Copiii sunt o minune, înochii lor ascund o lume – de întrebări şi chemări, de vise şi căutări. Copiii sunt o minune»”, a afirmat Orban.

La un moment dat s-a oprit lângă o femeie cu o fetiţă de două luni în braţe.

Jurnaliştii au întrebat dacă fetiţa este un viitor liberal: -”Sperăm”, a răspuns mama. -”Ea va alege când va fi. Să vă trăiască, să vă bucuraţi de ea. Se familiarizează încă de mică-mică cu contextul. Dar văd că nu e speriată, nu plânge…Da, da, da”, a afirmat Orban.

”E o instituţie importantă a statului şi e important ca şi copiii să vadă practic unde se iau decizii, unde se fac legi şi, până la urmă, cum se iau aceste decizii care le afectează şi lor viaţa”, a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Întrebat care a fost cea mai mare năzbâtie pe care a făcut-o în copilărie, Orban a afirmat: ”Îmi ia mult timp să vă povestesc câte năzbâtii am făcut. Trebuie să dăm un exemplu către copii, să fie cuminţi, să respecte regulile”. 

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentEmil Boc insista pe reorganizarea administrativă a României: ”Suntem cu un pas în Uniunea Europeană şi cu unul în comunism”
Articolul următorPremierul Cîțu prezintă astăzi, la Palatul Victoria, Planul Național de Redresare și Reziliență