Primul ministru PNL Ludovic Orban a propus sa se ia masuri legale pentru a putea sa fie eliminate fake news-urile de pe retelele de comunicare.

„In ceea ce priveste retelele de comunicare, am propus o masura pentru a putea evita raspandirea de fake news-uri, de informatii false. Acum, pe analizele pe care le-am facut in ultimele doua saptamani, e o productie si o distributie de fake news-uri ingrijoratoare si exista o masura propusa astfel incat sa se poata, din punct de vedere tehnic, sa fie scoase postari care sunt, in mod evident, fake news-uri”, a declarat Ludovic Orban, potrivit Agerpres.

In acelasi timp Orban s-a aratat preocuat si de posibilitatea inaspririi pedepselor pentru nerespectarea carantinei, a izolarii la domiciliu sau a declaratiilor false pe propria raspundere. Asta dupa ce mai multi romani intorsi din strainatate au declarat in fals ca nu au fost in zone rosii contaminate cu coronavirus.

„In ceea ce priveste inasprirea pedepselor, discutam aceasta posibilitate. Ceea ce ne intereseaza este sa intarim mecanismul de verificare a respectarii deciziilor de izolare la domiciliu si a respectarii conditiilor de carantina in care sa implicam, pe langa structurile care exista la nivelul Ministerului de Interne, orice institutie care are capacitatea de a verifica respectarea izolarii la domiciliu sau a carantinei. Repet, discutam de posibilitatea intaririi pedepselor, dar ne intereseaza intarirea capacitatii institutionale de a asigura verificarea si, in cazul incalcarii, sanctionarea nerespectarii izolarii la domiciliu”, a spus Orban.

Articolul precedentPremierul Ludovic Orban a dat asigurări că pensiile se vor da la timp.
Articolul următorVesti rele! Senatorul PNL Vergil Chitac a ajuns la terapie intensiva