Candida PAS în alegerile prezidenţiale din 15 noiembrie, Maia Sandu, şi-a exprimatul dreptul la vot, duminică, la ora 9.00. Aceasta a declarat că a votat pentru schimbare, pentru o Moldovă în care oamenii au încredere în ziua de mâine, pentru o Moldova de care să fim cu toţii mândri.  

Maia Sandu a făcut apel la unitate, subliniind că “atunci când oamenii se unesc, lucrurile se schimbă”. În acelaşi timp, ea le-a cerut cetăţenilor moldoveni să se mobilizeze şi să iasă la vot.

“Astăzi este ziua voastră, astăzi toată puterea este în mâinile voastre, astăzi aveţi puterea să îi pedepsiţi pe cei care v-au minţit, v-au furat, care v-au sărăcit sau care v-au alungat de acasă. Astăzi, noi cu dumneavoastră decidem cum vor trăi oamenii din Republica Moldova în următorii patru ani, astăzi noi decidem cum va păşi Republica Moldova în următorul deceniu, dar pentru asta trebuie să ieşim la vot. Atunci când oamenii se unesc, atunci când oamenii îşi iau propriul destin în mâini, atunci lucrurile se schimbă. Eu astăzi am votat pentru schimbare. Eu am votat pentru o Moldovă în care toţi oamenii se uită cu încredere la ziua de mâine, în care oamenii trăiesc cu bucurie alături de familiile lor, în care oamenii îmbătrânesc cu demnitate. Eu am votat pentru o Moldovă de care cu toţii să fim mândri”, a afirmat Maia Sandu, citata de agerpres.

Aceasta şi-a exprimat speranţa că prezenţa la vot în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale va fi mai mare decât în primul tur, atunci când doar 48,54% dintre cetăţeni şi-au exprimat votul.

“Cred că va fi prezenţa foarte mare la vot. Am văzut cum s-a unit societatea. Sunt foarte mândră de oamenii noştri, care s-au unit şi, aşa cum am spus, atunci când oamenii se unesc, lucrurile se schimbă spre bine”, a adăugat candidata pro-europeană.

Candidatul PAS îl are contracandidat în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale de duminică pe actualul preşedinte, Igor Dodon. În primul tur, desfăşurat pe 1 noiembrie, Maia Sandu a obţinut 36,16% din voturi, iar Igor Dodon 32,61%. 

 

Sursa: Realitatea din Moldova

Articolul precedentMâine, fratii noștri de peste Prut vor alege între o lume liberă sau rămânerea în gubernia rusească
Articolul următorPreședintele Iohannis: “Tragedia care a avut loc la Spitalul Județean Piatra Neamț a îndoliat întreaga țară”