Ministerul Educaţiei a demarat consultări pentru a găsi cele mai bune soluţii în ceea ce priveşte incidentele petrecute în şcoli, a anunţat ministrul Ligia Deca. Ea a subliniat că siguranţa fiecărei persoane din unităţile de învăţământ este prioritară pentru ministerul pe care îl conduce, scrie Rador.

Reacţia a venit după două evenimente care au scandalizat opinia publică: în urmă cu câteva zile, un elev de la colegiul Ion Creangă din Capitală a înţepat cu cuţitul o profesoară, în timpul orei, iar ieri a apărut un videoclip în care elevi de 13 ani hărţuiau sexual o profesoară, tot în timpul orei de curs. S-a întâmplat la şcoala gimnazială din Pietriceaua, judeţul Prahova.

Inspectoratul Şcolar anunţă că cei doi elevi care fac gesturile obscene şi cel care a filmat şi i-a instigat au nota scăzută la purtare cu şase puncte şi mustrare scrisă. Ceilalţi elevi prezenţi în clasă au primit observaţie scrisă’. Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova mai anunţă şi demararea unei anchete proprii, privind activitatea de la nivelul unităţii de învăţământ. Şi Poliţia a deschis o anchetă penală.

 

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentPeste 850 de tineri liberali au donat sânge în cadrul campaniei „Din inimă, pentru România”
Articolul următorLiderul PNL Galați, George Stângă, îl trimite la plimbare pe Daea: Nu poate, atunci să lase pe altcineva!