„Am fost nevoiți să luăm o măsură nepopulară dar necesară. Specialiștii ne-au spus că la mulți dintre cei infectați ar fi cauza acolo. Am luat această măsură nepopulară. Îmi cer scuze pentru neplăcerile create. Doar 20% dintre piețe funcționează în spații închise”, a declarat ministrul Agriculturii, Adrian Oroș, la „Legile Puterii”.

Ministrul a făcut referire la unii primari care nu au găsit soluții pentru comercianți.

„Majoritate primarilor au găsit soluții pentru ca producătorii să se reîntâlnească în piețe. Unii edili nu au găsit soluții. În 10 aprilie când eram în stare de urgență, aceeași edili, pentru a sabota măsurile Guvernului, au închis piețele. Atunci am cerut să nu le închidă, acum situația epidemiologică s-a agravat. Le promit că va fi o perioadă scurtă și apoi sper că revenim la normalitate”, a mai spus Adrian Oroș.

Și vicepremierul Raluca Turcan a declarat marți, la „Legile Puterii”, că tema piețelor a fost politizată de către primari de la PSD.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentCătălin Predoiu: Nu ne putem juca. Desființăm azi Secția de anchetă a magistraților și o reînființează după o săptămână
Articolul următorSenatorul PNL Alina Gorghiu: ”PSD promovează proiecte de un populism deşănţat, făcute peste noapte, care dinamitează bugetul României”