Senatorul liberal Alina Gorghiu a declarat miercuri că orice proiect de interes public este o prioritate pentru PNL, însă PSD pune pe ordinea de zi a Legislativului iniţiative făcute “peste noapte” de liderii social-democraţi, “prin care dinamitează bugetul României”, “care nu au susţinere financiară şi nu indică surse de finanţare”, potrivit Agerpres.

“Orice proiect de interes public este o prioritate pentru PNL. Din păcate, nu proiectele de interes public sunt puse de PSD pe ordinea de zi, ci sunt puse toate proiectele legate de populismul lor deşănţat. Vedeţi zeci de proiecte legislative făcute peste noapte de liderii PSD, prin care dinamitează bugetul României, prin care îşi asigură o mână de voturi aruncând bugetul României în aer. Vedeţi proiecte pe bandă rulantă, care nu au susţinere financiară, care nu indică surse de finanţare, proiecte prin care sabotează orice fel de măsură pe care Guvernul în colaborare cu specialiştii o iau. Ca atare, acest gen de sabotaj trebuie să înceteze, iar PNL, colegii mei senatori, vom lupta cu toate armele ca să blocăm genul acesta de abuz în Senatul României”, a afirmat Gorghiu la Parlament.

Gorghiu a făcut aceste precizări după ce a fost întrebată dacă prin boicotarea plenului Senatului de miercuri nu au fost sacrificate alte proiecte aflate pe ordinea de zi, precum iniţiativa “Fără Penali în funcţii publice”.

Senatorul liberal a precizat că, dacă PNL accepta să participe fizic la plenul de miercuri, această iniţiativă legislativă ar fi fost “îngropată, compromisă”.

“Dacă PNL accepta să participe la acest plen fizic de astăzi, această iniţiativă era îngropată, era compromisă şi nu am fi avut revizuirea Constituţiei, care să aplice prevederile acestui proiect. Ca atare, orice fel de iniţiativă de genul “Fără penali în funcţie”, sau orice altă iniţiativă legitimă va fi subiectul unor discuţii pe plen online, electronic”, a conchis Gorghiu.

Sursa: Realitatea Din PNL