Ministrul cercetării, inovării și digitalizării, Sebastian Burduja participă la cel mai mare eveniment din lume pentru noile tehnologii, Web Summit 2022, Lisabona.

Cu acest prilej, aseară, la Ambasada României în Republica Portugheză s-a desfășurat cea de-a șaptea “Întâlnire a rețelei românești de startup-uri participante la Web Summit”.

Sebastian Burduja: ”Am dezbătut aproape trei ore cu peste 60 de antreprenori români, cu o energie incredibilă și cu produse care deja schimbă lumea. Despre modelul portughez de susținere a startup-urilor, modele de bune practici și ce putem aduce înapoi acasă din lecțiile de aici. Le-am transmis că Guvernul României este deschis colaborării și încurajării mediului de afaceri, mai ales în sectorul IT&C, și le rămân mereu la dispoziție”.

Astăzi, ministrul cercetării, inovării și digitalizării s-a întâlnit cu Carlos Moedas, primarul orașului Lisabona și a vizitat Hub Creativo de Beato, unde i s-a prezentat conceptul de ”fabrică de unicorni”.

Sebastian Burduja a avut o serie de întâlniri bilaterale cu ministrul economiei, Antonio Costa Silva și cu Bernardo Ivo Cruz, secretar de stat pentru internaționalizare. De asemenea, a vizitat standurile companiilor românești care expun la Web Summit: HyperSense Software, Tulipr, Freya Sense, Newtowner cu sediu în Portugalia și Plant an App cu sediu în SUA.

ImagineImagine

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentPremierul Ciucă, un nou anunț despre mărirea pensiilor: “Sunt luate în calcul toate variantele!”
Articolul următorAderarea României la Schengen | Nicolae Ciucă anunță schimbări la Sistemul IT național de semnalări către statele membre