Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja, a afirmat, joi, că un lider fără caracter nu se poate numi un lider şi există diverşi politicieni care se auto-caracterizează ca fiind lideri doar pentru că ocupă o anumită poziţie.

“Fără a avea leadership, nu ai nimic. Nu poţi să discuţi despre rezolvarea problemelor pe care omenirea le are astăzi fără să ai lideri care să se ocupe de probleme care ating o complexitate mai mare decât oricând în istoria omenirii. Asta este realitatea. (…) Deci, contează. Ceea ce dumneavoastră faceţi, în special generaţiile care se ridică acum, contează. Sunt trei elemente care, din punctul meu de vedere, definesc un lider: competenţă, caracter şi cauză”, a declarat ministrul Cercetării, în cadrul dezbaterii “Etica în momente de criză şi schimbare profundă”, organizată de Universitatea din Bucureşti.

Potrivit acestuia, “este tentant în lumea de astăzi să ne împărţim în foarte multe direcţii, să alergăm după foarte mulţi iepuri şi, de fapt, să ieşim din nişte programe fără să ştim mare lucru despre nimic, să fim experţi la toate”, informează Agerpres.

“Dar, cred că un lider, în primul rând, trebuie să se priceapă la un domeniu, să ştie un lucru, să îl facă foarte bine în viaţă şi în carieră. Aceasta e competenţa. Apoi caracterul şi este cumva esenţa evenimentului de astăzi. (…) Un lider fără caracter nu este un lider. Am mai auzit întrebarea ‘A fost Hitler un lider?’. Chiar şi astăzi întâlnim diverşi politicieni care se consideră lideri sau se auto-caracterizează lideri doar pentru că au o poziţie în timp – sunt miniştri sau sunt parlamentari sau ocupă diverse alte funcţii. Nu acesta este un lider, din punctul meu de vedere, şi nu există leadership şi fără caracter. Şi, nu în ultimul rând, trebuie să ai o cauză pentru care să te lupţi şi cauza aceea să fie una nobilă, una dreaptă”, a transmis ministrul Burduja.

 

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentRareș Bogdan spulberă zvonul audierii la DNA: „Nu am calitate de inculpat în niciun dosar, nu am de ce să demisionez”
Articolul următorReforma sectorului bugetar | Marcel Boloș: „Sunt două variante: salariile se ajustează sau se reduce personalul”