Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, a avut o reacție extrem de dură după ce, în comisiile reunite de buget-finanțe din Parlament, PSD și aliații au votat majorarea pensiilor cu 40%, dar și alte măsuri cu impact bugetar.

Liberalul a susținut că social-democrații trebuie să dispară de pe scena politică, altfel vor arunca țara în aer. Cîțu a mai precizat că situația e cu atât mai penibilă cu cât aceste măsuri au fost votate inclusiv de doi foști miniștri de Finanțe. El a explicat faptul că social-democrații practic au votat pentru creșterea deficitului bugetar la 15% în 2020 și pentru reducerea gradului de îndatorare cu 4%.

„PSD este un pericol pentru sănătatea economică a României”, a acuzat Florin Cîțu. Florin Cîțu, critici dure după ce PSD a impus creșterea pensiilor cu 40% și alte cheltuieli „V-am spus că PSD este un pericol pentru sănătatea economică a României. Nu am exagerat cu nimic. Astăzi a mai venit o dovadă. În comisia buget/finanțe PSD a votat să crească deficitul bugetar la 15% în 2020 și în același timp să reducă gradul aprobat de îndatoare cu 4 puncte procentuale”, a scris Florin Cîțu, pe Facebook.

Cîțu găsește situația cu atât mai revoltătoare cu cât propunerile au fost votate și de doi foști miniștri de Finanțe, care ar trebui să știe consecințele acțiunilor lor:

„Situația este de-a dreptul penibilă și dacă vă spun cine a votat vă dați seama că România nu avut nicio șansă să se dezvolte în ultimii 30 de ani. Aceste amendamente au trecut la propunerea și cu votul a doi foști miniștri ai finanțelor publice. Vă dați seama cine s-a ocupat de banii românilor? Vă este clar acum de ce Romania este la coada Europei? Cu astfel de “experți” subdezvoltarea era singurul rezultat”.

Ministrul liberal a mai scris că PSD ar trebui să dispară de pe scena politică, altfel va arunca țara în aer: „Să vă aduc iar aminte de documentul în care PSD recunoștea în fața celor de la FMI (în genunchi?) că și-a bătut joc de finanțele publice în ultimii ani și că a mințit atunci când a promis creșteri iraționale ale punctului de pensie? L-am prezentat public deja. PSD trebuie să dispară, votul din Parlament de astăzi (miercuri – n.r.) este cea mai clară dovadă că nu se lasă până nu aruncă Romania în aer”. Florin Cîțu a dat apoi asigurări că „aberațiile” votate de PSD nu vor trece niciodată, iar liberalii vor avea grijă, la fel ca până acum, să gestioneze cu prudență finanțele publice.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentRareș Bogdan e alături de USR: Nicușor Dan are șase procente peste Gabriela Firea. E perceput ca un om care vrea să schimbe orașul
Articolul următorCătălin Deaconescu (PNL): O FAMIGLIE conduce destinul Bucureștiului. Miza lor acum e propria libertate !