Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, este de părere că dacă unii politicieni ar fi fost mai ”responsabili, cerebrali și patrioți”, numărul deceselor înregistrate în rândul pacienților cu COVID-19 din România nu ar fi fost atât de mare, informează Libertatea.ro.

Declarația șefului MAI vine astfel ca o replică pentru cei care acuză Guvernul că poartă vina pentru înmulțirea cazurilor de coronavirus și a numărului de morți din România. Vela a vorbit și despre ideea confom căreia virusul SARS-CoV-2 nu există și i-a invitat pe cei care adepții acestor teorii ale cconspirației să discute cu o persoană care a pierdut pe cineva drag din cauza infecției cu coronavirus.

”Nu vreau să fiu nici dur și nici să fac acuzații, dar cred că dacă erau mai responsabili unii politicieni, mai cerebrali, mai patrioți, acum aveam mai puține decese. (…) Acest discurs că vina este a Guvernului vreau să vă spun că este și aici o mică manipulare. Toate deciziile pe care le-a luat Guvernul au fost în baza unor legi. Este ciudat, extrem de ciudat că Avocatul Poporului s-a trezit în această perioadă, exact când noi traversam o apă mare și noi eram în mijlocul vadului”, a spus Marcel Vela, sâmbătă, la Timișoara, făcând, în același timp un apel la politicieni să nu se folosească de criza sanitară pentru a obține capital electoral.

Este păcat ca unii politicieni ”să promoveze teze, idei, scenarii, conspirații doar pentru a capacita și a cumula unele voturi, neținând seama de o realitate cruntă”, a subliniat Vela, potrivit Libertatea.

Articolul precedentMiron Mitrea ii recunoaște merite lui Klaus Iohannis în privința statului de drept
Articolul următorLudovic Orban, acuzații grave: DSP a vândut ponturi din interior