Sectorul cultural va beneficia de o finanțare suplimentară de cel puțin 3 milioane de lei anual, afirmă ministrul Culturii, Raluca Turcan, după ce a fost adoptată o lege prin care instituțiile culturale vor putea să încaseze 50% din închirierea unor spații pe care le au în administrare, informează Mediafax.

„Orice sursă suplimentară de finanțare pentru instituțiile de cultură din România este binevenită! Parlamentul României a adoptat, astăzi, propunerea legislativă inițiată de mine și de mai mulți colegi parlamentari, prin care Ministerul Culturii şi instituţiile publice aflate în subordinea acestuia vor putea să încaseze o cotă-parte de 50% din sumele percepute pentru închirierea unor spații pe care le au în administrare”, scrie pe Facebook Raluca Turcan.

Ea precizează ă, până în prezent, toți banii mergeau la Ministerul Finanțelor.

„Procedura de închiriere se stabilește prin Hotărâre de Guvern. Așadar, după modelul muzeelor, bibliotecilor și altor instituții culturale de prestigiu la nivel mondial și instituțiile din țara noastră vor avea o sursă suplimentară de venit. Estimăm că, grație acestei legi, sectorul cultural va beneficia de o finanțare suplimentară de cel puțin 3 milioane de lei anual! Banii suplimentari care vor rămâne în bugetele instituțiilor de cultură le vor ajuta să funcționeze mai bine pentru activitățile culturale”, încheie Turcan.

 

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentValentin Resmeriţă, candidatul PNL pentru Primăria Focșani, consiliat într-o campanie antidrog de omul care a contribuit la prinderea lui El Chapo și Escobar
Articolul următorRomânia este pe ultimul loc în UE la siguranță rutieră. Măsurile propuse de senatoarea Nicoleta Pauliuc