Consultantul politic, Miron Mitrea, a avertizat PNL asupra riscurilor pe care le comportă ca un partid partener să facă ordine în politica de cadre liberală. Invitat permanent al emisiunii Culisele Puterii, Miron Mitrea a atras atenția că principala problemă este dacă preferații sunt reprezentanții partidului din care fac parte sau ai partidelor care ii preferă în funcțiile respective. Există oameni înscriși într un partid și care au negocieri intense și reprezintă interesele altor partide. Un partid nu poate accepta să pună în funcții cheie persoane preferate de partenerii politici. Miron Mitrea a povestit singura abatere de la regula formulată care l a convins că nu este bine să dai curs preferințelor personale ale partenerilor politici: propunerea făcută de președintele din 2005, Traian Băsescu, ca PSD să numească directorul SRI din rândul parlamentarilor social democrați, în persoana lui George Maior, propunere acceptată de președintele PSD, Mircea Geoană. “Vin alegerile din 2009 și George Maior este mâna care i a șterpelit suficiente voturi cât sa i ia funcția de președinte lui Mircea Geoană”. Deznodământul arată că, “în momentul în care ești de acord ca partid ca un adversar sau un partener să decidă cine ocupă funcțiile pe care ți le asumi politic ești infantil politic. Nu e voie să faci așa ceva! Atunci ești teledghidat!, i a avertizat consultantul politic pe liberali. Câtă vreme PNL are 60% din coaliția dreptei, președintele PNL nu poate fi lăsat deoparte, ori are o funcție importantă în viitoarea structura de putere, ori e schimbat din funcția de președinte la partid, ceea ce s a văzut că PNL nu vrea și că susținerea lui Ludovic Orban este solidă din partea PNL.
Miron Mitrea crede că numirea în fruntea Senatului a lui Florin Cîțu ar putea sa fie o propunere de interes pentru președintele Klaus Iohannis, pentru că Florin Cîțu este o persoană din partid, disciplinată, și este bine să lași în urmă o astfel de persoană în caz de suspendare, puțin probabilă, dar foarte ușor de făcut în Parlament.
Consultantul politic a explicat ca stabilirea premierului și a echipei sale nu este un joc în care sunt implicate exclusiv cele 3 partide, ci intervin și grupuri din serviciile de informații, 9grupuri financiare, din țară sau din afară, grupurile media, toate, grupuri de afaceri, plus grupuri și grupulețe care fac tot felul de aranjamente, inclusiv, din Camerele Parlamentului..
Sursa: Realitatea Din PSD