Coaliția de la Putere este măcinată de nemulțumiri și neîncredere, iar USRPLUS va termina guvernarea, nu în lupte, ci în sfâșieri interne. Este predicția consultantului politic,
Miron Mitrea, făcută în cadrul emisiunii Culisele Puterii. În baza unei cercetări sociologice realizată de Insomar, invitatul permanent al emisiunii de la Realitatea Plus  a explicat cum, ajunsă la guvernare în baza unui vot negativ violent (mereu contestatară, mereu anti ceva, alimentată cu furie și nemulțumire), USRPLUS manifestă neîncredere în proprii miniștri și este generatoare de tensiune și conflict. Cercetarea sociologică conturează ipoteza unui nemulțumit din 3 membri ai USRPLUS, față de activitatea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, după mai puțin de o luna de activitate, element care dezvăluie o poziționare politică, neîncrederea în proprii miniștri, și nu o evaluare rațională a activității acestuia. “Premierul, Florin Cîțu, și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, vor răspunde pentru campania de vaccinare, dar pentru starea sistemului de sănătate nu au avut timp sa aibă nicio vina și niciun merit”, a explicat Miron Mitrea, amintind și apartenența la Plus a lui Vlad Voiculescu, față de care cei din USR manifestă ostilitate.
Cercetarea sociologică Insomar  identifică și in PNL un curent puternic de responsabilizare a fostului ministru Nelu Tătaru pentru problemele din Sanatate, dar care, explică Miron Mitrea, devoalează din nemulțumirile față de conducerea lui Ludovic Orban, asumate deja în PNL de Rareș Bogdan.  Cercetarea sociologică identifică centrii de generare  a tensiunilor interne din PNL, între care conduce PNL Prahova, organizație care a pierdut de la alegerile locale până la parlamentare 16% din susținerea publică. Analistul politic anticipează o susținere de 15 – 16%  pentru o eventuală candidatură a lui Rareș Bogdan în Congresul PNL. Miron Mitrea nu s a arătat uimit că ostilitatea și neincrederea față de proprii miniștri este mult mai puternică în PNL și USRPLUS decât în rândul susținătorilor activi politic ai PSD în evaluarea activității lui Nelu Tătaru sau Vlad Voiculescu. Consultantul politic a amintit distincția fostului premier britanic, Neville Chamberlain, care-și avea adversarii în Partidul Laburist și dușmanii între colegii săi din Partidul Conservator.

Articolul precedentÎntrebările consilierului PNL, Laurenți Coman, către noul director al Braicar SA
Articolul următorCostel Barbu, liderul PNL Teleorman, alături de Orban: ”A luat PNL în 2017 din opoziție și l-a dus la guvernare!”