Nicolae Ciucă – premierul României a transmis un mesaj după ce Vladimir Putin a semnat decretele pentru recunoașterea independenței republicilor separatiste Donețk și Luhansk.

„Condamnăm ferm orice încercare de a pune sub semnul întrebării suveranitatea, integritatea teritorială și independența Ucrainei. A pune sub semnul întrebării statutul unui stat membru ONU este echivalent cu o abordare revizionistă care amenință pacea și stabilitatea în Europa și în lume”, a transmis premierul Nicolae Ciucă.

Vladimir Putin – președintele Rusiei a avut un discurs violent, luni seara, după ce a anunțat preluarea regiunilor Doneţk şi Lugansk, din estul Ucrainei. „Cerem Kievului să înceteze imediat războiul, în caz contrar vor urma consecințe majore”, a avertizat Putin.

Preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat luni seară că Ucraina este o colonie a Statelor Unite cu „un regim marionetă” şi a acuzat serviciile secrete occidentale că ajută Kievul să comită crime.

„Ucraina vrea să facă arme nucleare. Au rachete sovietice, avioane, vor face mai multe, e doar chestiune de timp. Ucraina va face mai ușor decât alte țări care fac asta, prin ajutor tehnologic din străinătate. Dacă ei vor avea nucleare, situația în Europa și mai ales pentru noi, Rusia se va schimba dramatic.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentPutin a ORDONAT trupelor ruse să intre în provinciile separatiste din estul Ucrainei
Articolul următorKlaus Iohannis: „România condamnă cu fermitate recunoașterea de către Rusia a zonelor Donețk și Lugansk”