Președintele Senatului și, totodată, liderul PNL, Nicolae Ciucă a discutat, miercuri, la București, cu Roberta Metsola, președinta Parlamentului European, despre strategia pentru următoarele alegeri europarlamentare. Cu acest prilej, Ciucă a atras atenția asupra faptului că, “în ultimii ani, în Europa a crescut un val de politicieni și formațiuni extremiste, cu un discurs anti-european”.

“Miza alegerilor din iunie este păstrarea într-o poziție fruntașă a forțelor pro-europene”, a transmis liberalul. Alegerile pentru Parlamentul European (PE), în țara noastră, vor avea loc la data de 9 iunie.

“M-am revăzut astăzi (miercuri – n.r.) la București cu Roberta Metsola, președinta Parlamentului European, care participă la congresul PPE. Ideea principală a discuției a fost strategia pentru următoarele alegeri europarlamentare. Ca populari europeni, credem că aceasta va fi cea mai bună evaluare a modului în care instituțiile europene abordează problemele curente.
 
În ultimii ani, în Europa a crescut un val de politicieni și formațiuni extremiste, cu un discurs anti-european. Miza alegerilor din iunie este păstrarea într-o poziție fruntașă a forțelor pro-europene. Doar așa, noul Parlament European și viitoarea Comisie pot continuă să ia măsuri bazate pe valorile pe care este construită UE”, a declarat Ciucă, într-un mesaj postat pe Facebook.
 
Liderul PNL a arătat, în context, că în cadrul discuției cu Roberta Metsola a fost abordat, de asemenea, și “fenomenul îngrijorător al răspândirii dezinformărilor și manipulărilor pe rețelele sociale”.
 
“Concluzia noastră este că le putem combate arătând cetățenilor beneficiile apartenenței la Uniunea Europeană și soluțiile pentru depășirea provocărilor economice din prezent”, a arătat Nicolae Ciucă.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentScandal total în coaliție din cauza primarilor traseiști. Surse: PNL vrea modificarea ordonanței care încurajează migrația politicienilor
Articolul următorKlaus Iohannis, întrevedere cu premierul Luxemburgului, Luc Frieden. Colaborarea bilaterală şi provocările viitoare ale UE, pe agenda discuțiilor