Astăzi este termenul limită pentru depunerea candidaturilor pentru șefia PNL. Prin urmare, premierul Nicolae Ciucă este așteptat să ajungă în cursul zilei la sediul din Modrogan. Potrivit surselor Realitatea PLUS, Ciucă este singurul candidat la conducerea partidului, pentru moment.

 
Regula spune că trebuie să fie susținut de 10 organizații. Conform statutului PNL, candidatura se depune după prezentarea unui proiect de moţiune, și orice membru de partid poate candida dacă are o vechime în partid de cel puţin 5 ani.  Membrii Biroul Executiv al partidului s-au reunit, marți seara, pentru a stabili o derogare de vechime pentru Nicolae Ciucă, astfel încât actualul premier să poată candida la şefia partidului. 
 
Congresul extraordinar al PNL urmează să aibă loc la sfârșitul acestei săptămâni, pentru alegerea noului președinte al partidului. Mai exact, liberalii își vor alege viitorul lider duminică, 10 aprilie, de la ora 11:00, la Palatul Parlamentului.
 
Nicolae Ciucă spunea inițial că nu este interesat de această candidatură. Voci din partid spun însă că debarcarea lui Cîțu de la conducerea PNL s-a făcut tocmai pentru ca Ciucă să poată candida.
 
Până în prezent au mai existat două precedente: Florin Cîțu și Theodor Stolojan, în ambele cazuri fiind acordate derogări de la condiția de vechime.
 
Reamintim că Florin Cîțu a demisionat pe 2 aprilie, după un mandat de doar șase luni în fruntea PNL, în urma unui congres organizat în plină pandemie, anul trecut, pe 25 septembrie. În prezent, Gheorghe Flutur, prim-vicepreședinte, a fost desemnat președinte interimar al PNL până la congres. 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentCasa lui Cristian Rizea a fost atacată cu cocktailuri Molotov
Articolul următorPreședintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, condamnat la 8 ani și 4 luni de închisoare