Liderul PNL, Nicoale Ciucă, general în rezervă, a anunțat, luni, că va lansa o carte autobiografică – „Un ostaș în slujba țării. „Paginile acestei cărți sunt despre mine. Nu despre funcțiile pe care le-am ocupat, nu despre imaginea mea publică, nu sunt bilanț și nici program electoral”, a afirmat Ciucă, într-un anunț făcut pe site-ul personal. 

Potrivit liderului PNL, volumul va apărea în luna iunie 2024 la editura RAO, iar „toate încasările vor fi donate către inițiative caritabile”.

Alegeri 2024. Nicolae Ciucă: „Şansa PNL este să aibă candidat la Preşedinţia României”

„Paginile acestei cărți sunt despre mine. Nu despre funcțiile pe care le-am ocupat, nu despre imaginea mea publică, nu sunt bilanț și nici program electoral. Sunt gândurile mele despre ce a însemnat tranziția de la om de armată la om politic. Sunt despre viața mea, cea din spatele pupitrului, a microfonului sau a televizorului. Pentru că s-a vorbit mult despre faptul că “nu sunt din filmul acesta”, al politicii românești. Și e adevărat. Nu sunt un om politic tipic. Și veți vedea în această colecție de gânduri și povești de viață care e crezul meu”, este mesajul postat de Nicolae Ciucă pe site-ul personal.

 
 

Imagine

Nicolae Ciucă: „Sunt om de la țară, nu îmi e rușine, am ambiție. Important este să faci ceva pentru oameni”

 

Ascensiunea lui Nicolae Ciucă în politica românească

 
 

Nicolae Ciucă (57 de ani) a intrat în politica românească promovat de PNL și de președintele Klaus Iohannis. S-a înscris în PNL în octombrie 2019 și a deschis lista de candidați ai PNL Dolj la Senat.

Tot în 2019, în octombrie, Nicolae Ciucă a fost propus de PNL pentru funcția de ministru al Apărării în Guvernul condus de Ludovic Orban. În decembrie 2020, ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a fost desemnat de Klaus Iohannis prim-ministru interimar după demisia lui Ludovic Orban.

Nicolae Ciucă, general în rezervă, a condus Guvernul PSD-PNL din noiembrie 2021 până în mai 2023, când a demisionat din funcție, iar Marcel Ciolacu a preluat funcția de premier, la rotativă.

 
 
 

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentNicușor Dan fuge de dezbaterea cu Sebastian Burduja: Doar primii doi candidați contează
Articolul următorTU DECIZI. Dosar de candidat: Szilagyi Zsolt (UDMR), liderul care a propus autonomia, propulsat la europarlamentare