Nicolae Ciucă, președintele Partidului Național Liberal (PNL), a afirmat că succesul partidelor de centru-dreapta în România este imposibil fără PNL. Liderul PNL a argumentat că partidul pe care îl conduce are o contribuție semnificativă la dezvoltarea și implementarea politicilor de centru-dreapta și că, fără participarea sa activă, ar fi dificil de obținut succesul într-o altfel de configurație politică.

„Încrederea în sine este o virtute importanta pe care noi o avem. (…) Nu există construcție de dreapta fără PNL, ea este cea mai consistentă forță politica de centru dreapta din țara nostră. (…) Nu poate să existe succes pentru centru-dreapta fără PNL. (…) Noi am arătat disponibilitate pentru formule electorale față de toate forțele de dreapta din România”, a transmis Nicolae Ciucă, la A7 TV.

Întrebat dacă PNL ia în calcul să susţină o candidatură comună la preşedinţie, alături de PSD, Nicolae Ciucă a răspuns că liberalii vor aborda anul electoral 2024 prin forţe proprii.

„La activitatea din această seară, una dintre temele care au fost discutate a fost tocmai aceea legată de decizia PNL de a aborda anul electoral 2024 prin forţe proprii, sub mottoul ‘prin noi înşine’. Ca atare, în acest moment este cât se poate de limpede că PNL îşi va croi tot ceea ce reprezintă strategia politică, strategia de campanie, planul şi direcţiile de acţiune pe o abordare absolut autonomă”, a declarat Ciucă presei.

Întrebat dacă exclude categoric o alianţă cu PSD, Ciucă a replicat că în politică niciodată nu se spune ‘niciodată’, dar că în acest moment, în PNL “nu există vreo discuţie legată de alt tip de alianţă” decât cea în jurul PNL, a forţelor de dreapta.

“În acest moment, nu există în interiorul PNL vreo discuţie legată de alt tip de alianţă decât cea în jurul Partidului Naţional Liberal, al forţelor de dreapta. Este opţiunea pe care noi am identificat-o în urma analizelor proprii, în urma discuţiilor pe care le-am avut cu toţi cei care pun valoare pe politica de centru-dreapta. Şi, totodată, cred că este sănătos şi pentru democraţia din România. Asta nu înseamnă că nu putem să guvernăm. Există un aspect care ţine de asigurarea coaliţiei pentru guvernare. Şi abordarea politică pentru anul 2024 să fie prin forţe proprii”, a spus el.

Totodată, Nicolae Ciucă a precizat că “singurul ax liberal în România” este reprezentat de PNL şi că toţi cei care vor să facă politică de centru-dreapta sunt “foarte bine primiţi” la Partidul Naţional Liberal.

“Deja am discutat şi suntem în finalizarea procesului de fuziune prin absorbţie cu ALDE. Sunt şi celelalte forţe de dreapta – şi le ştiţi foarte bine – care au abordat această identitate liberală. Este foarte limpede că singurul ax liberal în România este PNL. Ca atare, toţi cei care vor să facă politică pentru români, pe abordarea centru-dreapta, sunt foarte bine primiţi la PNL”, a afirmat fostul premier.

 
 
 

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentNicolae Ciucă, despre situația economică: „Este un buget realist. Vom continua proiectele de investiții”
Articolul următorKlaus Iohannis a semnat decretul: cresc salariile unei categorii de angajați