Prim-ministrul Nicolae Ciucă a participat, joi, la Gala „Sportivul Anului”, eveniment organizat la Opera Naţională din Bucureşti de Ministerul Sportului.

„Sunt deosebit de emoţionat şi onorat că am posibilitatea să particip la acest eveniment organizat de Ministerul Sportului şi, de asemenea, să pot să exprim bucuria şi mândria de român în faţa dumneavoastră, aşa cum o facem în stadion sau cum o facem în faţa televizorului atunci când dumneavoastră concuraţi şi ridicaţi drapelul României pe cel mai înalt catarg.

Ne-aţi încântat cu performanţe de excepţie, demonstrând fiecare dintre dumneavoastră că sportul românesc are un potenţial extraordinar pe care, la rândul nostru, din poziţia de factori de decizie, avem datoria să-l susţinem. Dumneavoastră, marii campioni, marii campioni ai sportului românesc sunteţi identificaţi la nivel mondial cu România, iar imaginea ţării noastră este asociată cu dumneavoastră”, a declarat Nicolae Ciucă, joi, la Gala “Sportivul Anului”.

„Şi consider că performanţa trebuie susţinută. Trebuie susţinută pornind de la reforma sistemului sportiv românesc inclusă în noua Strategie naţională pentru sport, până la alocarea de fonduri pentru modernizarea infrastructurii sportive sau a acordarea de stimulente financiare pentru performerii români, iar Guvernul a făcut deja demersuri concrete în acest sens. (…) Ne dorim să amplificăm măsurile, să identificăm altele noi, care să vină în sprijinul dumneavoastră, astfel încât să asigurăm continuitate tradiţiei sportive a României.

„România are în palmares 309 medalii olimpice, 90 de aur, 97 de argint, 122 de bronz, începând cu anul 1924, când a fost câştigată prima medalie de bronz, la rugby. Dumneavoastră, prin medaliile cucerite, aţi înălţat drapelul României pe catargul podiumului la competiţii sportive europene şi internaţionale de anvergură. Performanţele dumneavoastră au cucerit inimile noastre şi suntem recunoscători şi înţelegem că în spatele acestor rezultate remarcabile stau ore întregi de antrenamente, pregătiri intense şi, nu în ultimul rând, talent înnăscut. Mă bucur să vă văd astăzi din nou pe podium, pe podiumul recunoaşterii în România a performanţelor pe care le-aţi obţinut în anul 2022.

Sportul formează caractere puternice, în spiritul competiţiei şi al fairplay-ului promovează incluziune şi deschide oportunităţi celor care, pe lângă talent, se remarcă prin dorinţa de a performa prin ceea ce fac. Dragi laureaţi ai Galei Sportivul Anului, pentru noi toţi sunteţi campioni. Sunteţi modelele pentru tinerii sportivi şi pentru mulţi dintre copiii din România”, a mai spus premierul.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentGelu Vișan, acuzații fără precedent la adresa unui fost ministru al Transporturilor. Șpăgi astronomice, negociate direct, ca la piață
Articolul următorLucian Bode vrea un plan concret pentru deblocarea dosarului Schengen! Detalii din Consiliul JAI