Aflat în studioul B1 Tv, Ludovic Orban i-a dat replica liderului ALDE Călin Popescu Tăriceanu cu privire la organizarea alegerilor locale pe data de 27 septembrie, spunând că Parlamentul a stabilit, nu Guvernul.

„În primul rând, data alegerilor (n.r. – locale), data de 27 septembrie, a fost stabilită prin lege de Parlament și a fost stabilită în urma negocierilor, care au fost purtate de lideri politici, în care a existat consens. Nu știu dacă a existat vreun lider care să nu fi fost de acord cu data de 27 septembrie. E adevărat, Tăriceanu n-a participat la discuții, că el e în grupul PSD și, fiind parlamentar în grupul PSD, normal că punctul de vedere legat de data alegerilor l-a exprimat președintele PSD, Marcel Ciolacu, nu Tăriceanu. Probabil nu i-a cerut părerea domnul Ciolacu domnului Tăriceanu, dar nici nu cred că trebuie să îi ceară părerea”, a spus Ludovic Orban.

El a precizat că liberalii pregătesc un set de reguli sanitare pe care să le respecte candidaţii PNL la alegerile locale, printre care sunt purtarea măştii de protecţie şi să aibă dezinfectanţi asupra lor.

Întrebat dacă îi vede pe candidaţi cu mască în campania electorală, Orban a răspuns: “Îl poţi vedea pe candidat pe online, la televizor nu trebuie să porţi mască. Pe stradă porţi mască. Până la urmă, ochii contează, când te uiţi la un om prima oară, te uiţi la ochii lui. Nu votăm numai după ochi, o să fie cunoscuţi candidaţii”.

Orban a menţionat că, dacă se respectă regulile, nu există risc epidemiologic la alegerile locale.

„Din punctul nostru de vedere dacă se respectă regulile şi noi vom discuta cu ceilalţi lideri politici să stabilim de comun acord un reguli de protecţie sanitară care să fie respectate de toţi candidaţii, Dacă aceste reguli sunt adoptate, din punctul meu de vedere nu există un risc epidemiologic”, a explicat Orban

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat duminică, la Antena3, că „organizarea alegerilor în 27 septembrie este o greşeală majoră”, întrucât nu pot fi gestionate campania electorală şi ziua votului. „Suntem deja în România într-un deficit de democraţie de când a început gestionarea crizei de coronavirus”, a afirmat liderul ALDE, care crede că scrutinul poate fi amânat câteva luni.

Articolul precedentOrban: Noi am avut trei săptămâni, aproape 5.000 de români care au fost infectați cu coronavirus, asupra cărora nu am putut să luăm nicio decizie
Articolul următorLiderul PNL către simpatizanții PMP: ”Singurul meu mesaj este…”