Surse oficiale anunta ca rezultatul testului COVID-19 pentru premierul Ludovic Orban este negativ. Premierul Orban a anuntat vineri ca toti ministrii si membrii de partid prezenti vineri la sedinta conducerii liberale vor fi testati dupa ce senatorul PNL Vergil Chitac a fost infectat cu coronavirus.

”Vom fi la dispozitia medicilor, pentru a se face ancheta cu toate persoanele cu care am intrat in contact. Eu, ca premier interimar, ma voi izola la Vila Lac, de unde voi lua toate deciziile. Ministrii vom vedea unde se vor izola, pana la sosirea rezultatelor. Le-am recomandat sa nu aiba niciun contact cu niciun angajat”, a precizat Orban, care a dat asigurari ca ministrii isi vor exercita toate atributiile.

Premierul a spus ca diagnosticele vor fi facute publice.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, vineri, ca l-a desemnat pe Ludovic Orban pentru functia de premier.

„Singura propunere pe care am primit-o este Ludovic Orban si, in consecinta, l-am desemnat pe domnul Ludovic Orban pentru pozitia de prim-ministru al Guvernului”, a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

El a spus ca exista un Guvern in functiune, cel condus de Ludovic Orban, care a „lucrat foarte serios si foarte bine de la investire pana in prezent, indiferent daca a lucrat cu puteri depline sau interimar”.

„Acest Guvern a lucrat foarte bine de cand a inceput criza generata de coronavirus. Am luat impreuna masurile cela mai potrivite, la timpul potrivit si rezultatele se vad. Avem relativ putine cazuri de infectie cu coronavirus in Romania si ne dorim sa gestionam criza eficient si in continuare. Este imposibil de imaginat ca in timpul acestei lupte unde noi formam o echipa serioasa sa schimbam totul peste noapte fiindca atunci nimic nu ar mai functiona”, a sustinut presedintele Iohannis.

Articolul precedentCandidat la presedentia judetului Calarasi are solutia la “problema coronavirusului”: Scapa cine poate!
Articolul următorLudovic Orban, apel de ultim moment: Să demonstrăm că suntem o țară de oameni responsabili, uniți în lupta cu o amenințare nouă