Întrebarea care nelinisteste întreaga planeta este cat de aproape suntem de un scenariu apocaliptic al economie globale, care prevede transformarea crizei sanitare într-o imensă criză a datoriilor şi, evident o recesiune profundă.
 
Din ce in ce mai multe state au anunțat deja ca se pregătesc pentru gestionarea celui de-al doilea tsunami pandemic. Cum ne va afecta pe noi acest scenariu ținând cont de faptul ca astăzi, România sta prost la câteva capitole esențiale cum ar fi: stabilitatea cursului de schimb între leu și principalele monede, euro și dolar, impredictibilitatea Finanțelor publice cauzată in primul rând de legea majorării pensiilor și creșterii cheltuielilor publice, echilibrul prețurilor și convergenta ratelor la dobânzi pe termen lung?
 
Ne așteaptă in continuare vremuri tulburi și avem o singura șansa sa ieșim bine, coerenta politica și administrativă, predictibilitate și transparentă privind cheltuirea bugetului și absorbirea de fonduri europene, și acestea nu se pot pune in pagina fără o armonie perfecta pe axa Parlament-Guvern-Mediu de afaceri, iar pentru asta este nevoie de alegeri generale la termen! Suntem conștienți de asta?
 
Iată îngrijorarea noastră profunda la care cautam răspunsuri pertinente de la Mircea Cosea, Petrisor Peiu, Lidia Moise și Constantin Rutnischi.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentRaluca Turcan: Nu putem discuta de restricţii la nivel economic, dar vor fi anunţate măsuri de creştere a rigurozităţii în prevenirea extinderii acestei infecţii
Articolul următorMinistrul Educației, la “Legile Puterii”: Am atribuit deja 82.000 de tablete unui operator economic și 109.000 altuia