PNL a anunțat că a înaintat propunerea de modificare a Codului fiscal pentru apărarea pensiilor private.

„PNL nu susține sub nicio formă impozitarea progresivă a pensiilor private. Pilonul 2 de pensii va fi apărat sub orice formă de PNL în Parlament”, a anunțat deputatul Florin Roman, vicepreședinte PNL.

„Urmare a discuţiilor pe care le-am avut cu domnul ministru Boloş referitor la Pilonul 2 de pensii facem următoarele precizări: prima precizare şi cea mai importantă este că Partidul Naţional Liberal nu susţine sub nicio formă impozitarea progresivă a pensiilor private. Al doilea lucru pe care dorim să vi-l comunicăm este că, dacă iniţiatorul şi anume Ministerul Muncii, nu va reveni asupra neclarităţilor reale care au apărut în spaţiul public, atunci l-am mandatat pe ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, ca în Ordonanţa ‘trenuleţ’ de la sfârşitul anului să proroge şi să excepteze pilonul 2, 3 şi 4 de la aceste prevederi tocmai ca să nu existe niciun fel de discuţie că ele ar putea intra în vigoare la 1 ianuarie 2024”, a declarat Florin Roman, citat de agerpres.ro.

PNL a înaintat propunerea pentru apărarea pensiilor private 

Grupul fiscal al PNL, care întrunește finanțiștii partidului și ai mediului universitar, au transmis, în concret, ministrului Finanțelor, dl. Marcel Bolos, propunerea de protejare a pensiilor private de o impozitare progresivă.

Amestecând partea de contributivitate cu cea de necontributivitate, inițiatorul, în speță Ministerul Muncii, a dat naștere unor interpretări nedorite, în sensul că pensiile private pot fi impozitate pe modelul pensiilor speciale.

Textul propus pentru ordonanța “trenuleț” este rodul discuțiilor cu toți reprezentanții pieței și ai beneficiarilor. 

Prezentăm mai jos propunerea de modificare a Articolului 100 din Codul Fiscal, text care va intra în vigoare la 01.01.2024: 

“Art. 100: Stabilirea venitului impozabil lunar din pensii alin (1) – (5)
Art. 100: Stabilirea venitului impozabil lunar din pensii alin (1) – (5) nemodificate
(6) Pentru veniturile din pensii private încasate conform Legii nr. 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, ale Legii nr. 204/2006 privind pensiile facultative şi respectiv ale Legii nr.
1/2020 privind pensiile ocupaţionale se aplică o cotă de impunere de 10%, după deducerea plafonului de venit neimpozabil lunar de 2.000 lei din venitul impozabil determinat conform
prevederilor de la aliniatele (2)-(5) din prezentul articol”, precizează propunerea transmisă de grupul fiscal al PNL și acceptată de ministrul Finanțelor Publice.

PNL rămâne solidar cu cei peste 8 milioane de români care sunt beneficiarii pensiilor private, după o viață de muncă activă. 

PNL este partidul care a oprit naționalizarea Pilonului 2 de pensii și, nu de puține ori, ultima dată la angajarea răspunderii guvernului Ciolacu.

PNL este garantul că atât timp cât vom fi la guvernare, nimeni nu se atinge de pensiile private ale celor care muncesc cinstit.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentSebastian Burduja anunță că ar putea candida la Primăria Capitalei: Sunt dispus să-mi asum orice bătălie şi niciodată nu m-am dat în lături de la o provocare
Articolul următorNicolae Ciucă, mesaj cu ocazia zilei de Sfântul Andrei: Să ne inspirăm din exemplul său, să fim curajoşi şi înţelepţi şi să lucrăm împreună pentru binele comun, cu credinţă