Cătălin Predoiu a comentat imaginile care au fost date publicității cu primarul fugar din Baia Mare care a fost prins în Germania. Cherecheș apare cu mai multe răni pe față.

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a declarat, întrebat despre fotografia care circulă în spaţiul public cu primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, având răni pe faţă după ce a fost prins de poliţiştii din Germania, că în prezent nu ştie exact ce s-a întâmplat. ”Conform informaţiilor preliminare pare că a fost o vătămare în cursul încercării de a scăpa de legitimare, practic o lovire în timpul fugii, nu neapărat de către poliţişti. Nu ştim exact în acest moment”, a afirmat Predoiu.

“Tot ce pot să vă spun este că, pe baza unor informaţii care au fost coroborate între poliţiştii români, maghiari, germani, s-a refăcut traseul fugii, ca să spun aşa, s-au localizat adresele la care a poposit în această deplasare şi în final s-a organizat o supraveghere în limita legii, acolo unde a staţionat, până când a avut următoarea tentativă. Se pare că se deplasa într-o altă localitate şi a fost legitimat şi reţinut”, a declarat Cătălin Predoiu, miercuri, la Arad. 

Predoiu a fost întrebat cum au apărut rănile de pe faţa primarului din Baia Mare. 
 
“Am văzut poza, sunt informaţii care urmează să parvină de la poliţiştii germani. Conform informaţiilor preliminare pare că a fost o vătămare în cursul încercării de a scăpa de legitimare, practic o lovire în timpul fugii, nu neapărat de către poliţişti. Nu ştim exact în acest moment, nu vreau să comentez, dar vom afla informaţii, vor fi date publicităţii de către poliţie. (…) N-am aflat de cunoştinţe şi nu văd de ce va fi o problemă a Poliţiei Române şi a Poliţiei Germane. Dacă omul a fugit, s-o fi lovit în această fugă, nu ştiu exact, vom vedea. Nu ştiu ce vină au poliţiştii sau dacă apar astfel de leziuni în timpul unei reţinerii în care se opune rezistenţă. De principiu vorbesc, nu sugerez nimic în acest caz. Nu ştim în acest moment”, a precizat ministrul Afacerilor Interne. 
 
Întrebat când ar putea fi adus în ţara Cătălin Cherecheş, Cătălin Predoiu a răspuns: “Sunt proceduri care se fac, acum nu vreau să mă hazardez în această direcţie. Nu mă pronunţ pentru că sunt mai multe instituţii care sunt implicate în această procedură, inclusiv străine, şi nu vreau să mă pronunţ asupra lor”.
 
Primarul municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş, condamnat definitiv vineri la 5 ani de închisoare şi dat în urmărire internaţională după ce a fugit din ţară, a fost depistat de poliţişti în Augsburg, Germania. 

Sursa: Newsinn

Articolul precedentSenatul a votat ridicarea imunității parlamentare a lui Florin Cîțu, în dosarul tunului cu vaccinuri anti-COVID
Articolul următorNoua Lege a pensiilor a fost promulgată: Klaus Iohannis a semnat Decretul – Pensiile românilor cresc cu 13,8% din 1 ianuarie