Președintele PNL Galați, deputatul George Stângă cere demisia ministrului Agriculturii, Petre Daea, după eșecul negocierilor de la Bruxelles, în urma cărora România a obținut cea mai mică sumă drept compensații, în condițiile în care este principala țară de tranzit pentru cerealele din Ucraina.

”Fermierii români nu pot fi bătaia de joc a nimănui!

Dacă ne interesează siguranța alimentară a României, dacă ne interesează să valorificăm sectorul agricol, care mereu aduce plus valoare la bugetul național, trebuie să ne comportăm ca atare față de cei care muncesc zi de zi în agricultură, trebuie să luptăm pentru ei și să aducem fiecare ban pe care îl putem primi de la Uniunea Europeană.

Atâta timp cât suma care a fost propusă spre a fi alocată României pentru compensații pentru fermierii afectați de importurile de cereale din Ucraina nu este la nivelul așteptărilor pe care agricultorii români și noi le aveam, este clar că domnul ministru Daea împreună cu echipa lui nu s-au bătut pentru România, nu s-au bătut pentru ca fermierii noștri să beneficieze de acești bani europeni care sunt atât de necesari pentru agricultura românească.

Tocmai de aceea solicit public demisia domnului ministru Petre Daea pentru modul în care a gestionat colaborarea cu Comisia Europeană, pe lângă toate nenorocirile pe care le-a făcut în ultima vreme în domeniul agricol.”, scrie George Stângă.

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentComisia Europeană va reveni asupra sumei de 10 milioane de euro destinată fermierilor din România, la solicitarea lui Klaus Iohannis
Articolul următorMarcel Boloș: „Au intrat 6,3 miliarde de euro din PNRR. Nu vom mai avea niciodată atâția bani”