Tot mai multe voci afirmă, după rezultatul alegerilor din Olt, că actualul preşedinte al filialei PNL, Liviu Voiculescu, ar trebui să facă un pas în faţă, având în vedere înfrângerea ruşinoasă în cursa pentru Primăria Slatina.

Cel mai potrivit pentru preluarea conducerii PNL Olt, cel puţin interimar, ar fi primarul comunei Studina, Marian Vasile, singurul edil liberal care a înregistrat un scor mai mult decât bun de peste 80 de procente.

“Eu știu că voi vă uitați la marile orașe și remarcați rezultatele de acolo, dar uitați-vă un pic și la primarii din rural care fac minuni în comunele lor. Eu v-am tot spus de oameni ca Marian Vasile de la Studina, Olt, care rup tot. El a luat 86.2%. Chiar nu înțeleg de ce anume, PNL de exemplu, nu îl face pe Marian Vasile șeful pe județul Olt, altminteri roșu din cap până în picioare. Ar fi un extraordinar exemplu ca un foarte bun primar din rural să conducă politic un județ”, a notat pe Facebook fostul ministru al educaţiei, Daniel Funeriu.

La Studina, Marian Vasile (PNL) a obţinut 83,92% (1.206 voturi), în timp ce contracandidatul său, Constantin Şerban (ALDE) a reuşit să ia doar 91 de voturi (6,33%).

La Slatina, rezultatul este incontestabil: Emil Moţ (PSD) – 49,74%, 12.529 voturi; Liviu Voiculescu (PNL) – 27,23%, 6.858 voturi.

 

Sursa: Realitatea de Olt

Articolul precedentRezultate parțiale alegeri locale 2020. HARTA PREȘEDINȚILOR consiliilor județene
Articolul următorPNL, marele învingător la Consiliul Județean Sibiu