Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, liderul liberalilor, a anunţat că săptămâna viitoare va cere adoptarea unei hotărâri a Parlamentului prin care să se garanteze alocarea de la buget a 2,5% din PIB pentru Apărare.

”Săptămâna viitoare voi cere adoptarea unei hotărâri a Parlamentului prin care să garantăm alocarea de la buget a 2,5% din PIB pentru Apărare. Este un vot important care ne asigură că orice guvern, de acum înainte, va aloca această sumă”, a scris sâmbătă Florin Cîţu, pe Facebook.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că în contextul actual este nevoie de creşterea capacităţii de apărare a statului român, punctând că se impune creşterea procentului din PIB alocat cheltuielilor de Apărare de la 2% la 2,5%.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentPremierul Ciucă: România a cheltuit 51 de milioane de lei, până la acest moment, de la începerea conflictului din Ucraina
Articolul următorMinisterul Dezvoltării deschide săptămâna viitoare apelurile de proiecte pentru rețelele de gaze finanțate prin ”Anghel Saligny”