Purtătorul de cuvânt al PNL Ionuţ Stroe a declarat, joi, pentru AGERPRES, referitor la afirmaţiile lui Vasile Dîncu că PSD va cere demisia ministrului Educaţiei dacă nu se rezolvă situaţia retragerii atribuţiilor secretarului de stat Florin Lixandru, că îi recomandă lui Dîncu ca înainte de avea “ieşiri publice foarte agresive” să se consulte cu conducerea PSD, menţionând sunt “reacţii resentimentare” care nu-l ajută pe el şi nici coaliţia.

“Nu e prima oară când domnul Dîncu nu este la curent sau nu e informat în legătură cu deciziile din cadrul coaliţiei. Situaţia reclamată şi acuzele domnului Dîncu s-au rezolvat de ieri seară de la şedinţa coaliţiei. E adevărat, domnul Dîncu nu a fost acolo, nu ştiu dacă a fost invitat sau nu, dar înainte de a avea aceste ieşiri publice foarte, foarte agresive, ar fi bine să se consulte cu conducerea PSD şi să se informeze în legătură cu anumite situaţii sau persoane pe care dânsul le aminteşte în această declaraţie publică. De altfel, sunt nişte reacţii resentimentare, aş putea spune, care nu îl ajută cu nimic pe domnul Dîncu şi, evident, nu ajută nici coaliţia”, a spus Stroe.

El a spus că Dîncu a avut “o solicitare individuală” sau a fost “un gând exprimat”.

Potrivit lui Stroe, “secretarul de stat şi-a recăpătat atribuţii în cadrul Ministerului Educaţiei”.

“Dar mult mai important decât situaţia aceasta, care, practic, e normal să facă presă, este faptul că, timp de câteva ore, legile educaţiei au fost subiectul coaliţiei. Acolo s-au purtat discuţii foarte serioase pe forma acestor legi, de idei, de lucrurile care vor fi cuprinse în această reformă amplă a educaţiei. Şi probabil că în curând vom ajunge şi la un acord politic general în cadrul coaliţiei să le putem promova şi în Parlament. Acesta este lucrul mult mai important decât situaţia reclamată de domnul Dîncu”, a adăugat Stroe.

El a apreciat că aceste legi ar putea fi definitivate până în 15 februarie.

“Putem să ne gândim că două săptămâni ar fi un timp suficient pentru a putea avea această formă definitivă a legii, probabil că 15 februarie este un termen rezonabil pentru acest lucru”, a adăugat Stroe.

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, senatorul Vasile Dîncu, a declarat joi că, în cazul în care ministrul Educaţiei, Ligia Deca, nu va reveni asupra deciziei de a retrage atribuţiile secretarului de stat Florin Lixandru, social-democraţii sunt “obligaţi” să ceară demisia ministrului şi să renunţe la colaborarea cu echipa sa.

“Acţiunea de retragere a atribuţiilor domnului secretar de stat Florin Lixandru pentru delict de opinie este un act autoritarist şi totalitar care aduce aminte de vremuri pe care le credeam demult apuse. Acest abuz de putere al unui proaspăt şi în acelaşi timp tânăr ministru ne aduce în atenţie necesitatea de a ne gândi inclusiv la modificări privind funcţionarea Guvernului şi exercitarea răspunderii ministeriale. Exercitarea unei înalte demnităţi, cum este cea de ministru, are nevoie de exercitarea autorităţii, dar în acelaşi timp nu poate să se exercite de maniere discreţionare sau după criterii de simpatii politice. Cred că doamna ministru va avea înţelepciunea să revină asupra acestei decizii, altfel suntem obligaţi să cerem demisia ministrului şi să renunţăm la colaborarea cu echipa sa, adică să-i retragem şi noi – PSD – atribuţiile delegate prin votul pentru această echipă de guvernare”, a scris Dîncu pe Facebook. 

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentIohannis, vizită CRUCIALĂ în Azerbaijan. O nouă sursă de energie pentru România – DECIZII capitale
Articolul următorAderarea României la Schengen | Lucian Bode: „Protecția frontierelor externe ale UE este o prioritate”