Vicepremierul Raluca Turcan a declarat miercuri seara, cu ocazia lansării programului „Reclădim România”, că social democrații „și-au scos liderul din pușcărie” pentru a ataca măsurile Guvernului și ale președintelui Klaus Iohannis.

Raluca Turcan a făcut referire la un interviu acordat din spatele gratiilor de Liviu Dragnea.

„Da, este adevărat și o s-o spunem cu mâna pe inimă: nu ne-am peocupat să scăpăm oamenii din pușcării și nici nu ne-au preocupat interesele oamenilor certați cu legea. am pus oamenii pe primul loc, oamenii corecți și muncitori din România. Acest lucru a deranjat competitiorii politici și sunt atât de neadecvați în a ataca în permanență acest guvern încât au ajuns să își scoată liderul din pușcărie la televizor să își susțină discursul public de atac la adresa guvernului și a președintelui României”, a spus vicepremierul.

În discursul său, Turcan a subliniat că la debutul epidemiei de CVOID-19 „depozitele statului erau goale”.

„În momentul în care am preluat guvernarea, stocurile de medicmanete și materialele de urgență erau zero, depozitele erau goale. Pur și simplu șuiera vântul prin depozitele statului. Medicii nu aveau nici măști conforme, nici viziere, nici combinezoane, nici aparatură de testare. Nu aveau nimic pentru a putea face față crizei sanitare”, a mai spus sursa citată.

Vicepremierul a punctat și o serie de măsurile luate pentru susținerea economiei și a angajaților afectați de pandemie.

„Guvernul plătește acum 3,35 miliarde de lei pentru întoarcerea la lucru a circa 750.000 de angajați prin acopereirea la 41.5% din salariul de bază brut. Guvernul susține 50% din salariu, dar nu mai mult de 2. 500 de lei brut, pentru anagjaarea persoanelor de peste 50 de ani concediate pe perioada crizei, a stării de urgență și a stării de alertă, a tinerilor între 16 și 29 de ani, înregistrați ca șomeri și a românilor întorși în țară și cărora le-au încetat contractele de muncă în mod abuziv”, a spus sursa menționată anterior.

Guvernul a lansat, miercuri, planul de relansare economică !Reclădim România”. Documentul prevede măsuri pentru companii, dar și pentru sprijinirea angajaților și a persoanelor vulnerabile. Sunt stabilite construcția de autostrăzi, spitale, grădinițe sau campusuri școlare.

Articolul precedentUn deputat critică conducerea Aeroportului din Iași pentru pierderea unei aeronave și a patru rute de zbor!
Articolul următorCristi Barbu: ”PNL şi-a asumat conducerea ţării ȋn cele mai grele momente ale pandemiei”