Vicepremierul Raluca Turcan susţine că ideea amânării alegerilor locale a fost adusă în atenţie de unii aleşi locali PSD, care vor să tragă de timp pentru că ştiu că nu vor câştiga noi mandate. ”Tot acest discurs şi subiect fals adus în opinia publică vine din partea unor aleşi locali PSD care ştiu că pierd alegerile, în frunte cu doamna Firea, mai sunt câţiva pe la consilii judeţene, şi atunci ce spun ei, dacă mai tragem de timp şi ferească Dumnezeu… cu ajutorul lor, că aproape că au format o alianţă, alianţa PSD şi COVID, au lovit la fel de tare în România”, afirmă Turcan, potrivit news.ro.

Turcan a fost întrebată, joi seară, la B1 Tv, despre organizarea alegerilor locale.

”Vreau să vă spun că aproape mă doare capul când aud iarăşi demagogia aceasta a unor oameni politici, sau mai degrabă le zic acum politicieni, cum că, în loc să se ocupe de lucruri importante, Guvernul e preocupat de alegeri. În primul rând, mandatele aleşilor locali au expirat, printr-o lege mandatele au fost prelungite. Dragii colegi PSD, cu majoritate în Parlament, au hotărât că data alegerilor o stabileşte Parlamentul, Guvernul se ocupă de pregătirea alegerilor. Aşadar, dacă nu mai pot de grija acestor alegeri, din secunda zero în care le-a venit această idee a amânării alegerilor, dacă nu e doar o hârâială din asta politică, care pe unii îi costă timp şi nervi şi bani, ar fi trebuit să se ducă în Parlament să spună: prelungim mandatele aleşilor locali”, a afirmat vicepremierul.

Raluca Turcan a susţinut că, de fapt, unii aleşi locali ai PSD vor să tragă de timp, pentru că ştiu că vor pierde alegerile.

”De fapt, pe fond, tot acest discurs şi subiect fals adus în opinia publică vine din partea unor aleşi locali PSD care ştiu că pierd alegerile, în frunte cu doamna Firea, mai sunt câţiva pe la consilii judeţene, şi atunci ce spun ei, dacă mai tragem de timp şi ferească Dumnezeu… cu ajutorul lor, că aproape că au format o alianţă, alianţa PSD şi COVID, au lovit la fel de tare în România. Deci dacă această alianţă mai trage tare în Guvern şi sfidează cetăţenii, ameninţându-le sănătatea publică, atunci oamenii o să dea vina pe cine? Pe cei care sunt la putere şi o să mai câştige o mână de voturi. Le-am spus-o şi o repet, pentru un dram de voturi amanetează sănătatea publică, pierd timp preţios în gestionarea unor lucruri vitale petru viaţa de zi cu zi a fiecărui om.

Articolul precedentVicepremierul Turcan despre Tăriceanu: O ieșire jenantă din viața publică
Articolul următorUSR și PNL au început campania de strângere de semnături pentru candidatura lui Nicuşor Dan la Primăria Capitalei.