Românii și turiștii străini care vizitează România sunt din ce în ce mai interesați de cultură, potrivit declarațiilor ministrului Culturii, Raluca Turcan. Aceasta a subliniat că numărul persoanelor care vizitează muzee, colecții publice, grădini botanice, zoologice, acvarii și rezervații naturale a crescut în 2023 cu 3,1 milioane comparativ cu anul anterior.

Conform datelor INS pentru anul 2023, numărul total de vizitatori în aceste locuri de interes cultural a ajuns la 19,1 milioane de persoane! Raluca Turcan a apreciat eforturile profesioniștilor din domeniul cultural pentru creșterea interesului publicului față de evenimentele și activitățile culturale. Aceasta a menționat pe Facebook: „Apreciez în mod deosebit profesionalismul și dedicarea tuturor celor din sectorul cultural care au reușit să crească interesul publicului față de evenimente și activități culturale, așa cum o confirmă ultimele cifre INS!”.

Sursa: Realitatea de Arges

Articolul precedentProgresele Justiției din România în ultimul an
Articolul următorValea Oltului se ÎNCHIDE: Cod roșu de ambuteiaje în țară! Gheorghe Falcă: „E o greșeală să blochezi românii în vacanță”