Val de nemulțumiri au apărut după ce autoritățile au decis să închidă Valea Oltului. Între 8 iulie și 9 august, chiar pe perioada vacanței, drumul va fi închis pentru defrișări pe traseul viitoarei autostrăzi Sibiu – Pitești. Turiștii, proprietarii de pensiuni din zonă și șoferii care transportă marfă mai departe spre Europa sunt disperați pentru că rutele alternative sunt puține și se întind pe distanțe duble sau triple. 

Construcția autostrăzii a stârnit însă revolta românilor. Turiștii, proprietarii de pensiuni, dar și șoferii care tranzitau zona cu tirurile pline de marfă susțin că vor avea de suferit din cauza închiderii drumului pe perioada întregii veri. 

Gheorghe Falcă a lansat critici dure la adresa ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, referitor la gestionarea lucrărilor de infrastructură pe Valea Oltului. Falcă a subliniat că programarea lucrărilor în timpul sezonului turistic aduce un disconfort semnificativ și blochează turismul.

 
 

„Este o greșeală administrativă să blochezi românii. Lucrările trebuiau programate din iarnă. Acum blocăm turismul și aducem un disconfort major. La fel cum este și închiderea podului spre bulgari. Și la Otopeni este aceeași situație”, a declarat Gheorghe Falcă.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentRomânii și Turiștii Străini Devin Mai Interesați de Cultura României
Articolul următorSenatorul liberal Liviu Brătescu le bate obrazul PSD-iștilor: Au fost atacuri inadmisibile la adresa PNL și a președintelui PNL