Europarlamentarul liberal spune că România nu trebuie să renunțe la luptă, după votul de azi al Parlamentului Olandez, dar susține că țara noastră își rezervă dreptul a acționa diferit, față de ultimii 32 de ani, dacă acest refuz se întâmplă și pe 8 decembrie.

„Votul din Parlamentul olandez este dureros, dar acest demers a fost generat de partidul ultraconservator din Parlamentul Olandei, iar la el au aderat doar două partide din coalișie. PPS și Partidul Liberal Democrat. E un semnal important și trebuie coroborat cu semnalul dat de Parlamentul European. E dureros că partidul lui Mark Rutte a votat împotriva noastră. El se pune împotriva a 29.000 de companii din Olanda care funcționează în România. Dar nu înseamnă că asta e o barieră. Trebuie să cerem președinției cehe a Uniunii Europene să nu oprească procedura, cum s-a mai întâmplat până acum, iar din acest moment, România trebuie să intre într-o diplomație agresivă, hotărâtă, pentru a convinge că România are tot dreptul să fie prezentă în Spațiul Schengen.

Tocmai pentru că existau semnale, care nu mai veneau de la state precum Danemarca, Belgia, Finlanda sau Austria, noi trebuie să continuâm cu presiuni pe cale diplomatică și trebuie să continuăm să punem presiune și pe parte ecnomică. Cei 22.000 de oameni de afaceri care au firme în Olanda trebuie să facă și ei diplomație în acest moment. Cel mai grav lucru ar fi să abandonăm lupta. Trebuie să jucăm ca Germania la fotbal, până în minutul 90. Este imperios necesar să ne ridicăm din genunchi. Politicienii trebuie să știe că reprezintă a șasea țară ca mărime din UE, o țara cheie de securizare a frontierelor UE, o țară cheie la granița cu Ucraina, un stat european în vecinătatea Serbiei pro-ruse, și suntem aproape de Turcia, un stat nesigur din punct de vedere politic.

Dacă pe 8 decembrie refuzul va fi la fel, România va acționa diferit față de ultimii 32 de ani”, a declarat Rareș Bogdan la emisiunea „Culisele Statului Paralel”.  

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentLiderii țării se întrec la făcut economie la curent! Ce MĂSURI au luat Iohannis, Ciucă și Bode pentru a avea facturi decente la electricitate
Articolul următorEliminarea pensiilor speciale, pe ultima sută de metri – Săptămână decisivă pentru PNRR: Nicolae Ciucă, discuții cu Ursula von der Leyen, la Bruxelles